ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ ΠΕΡΙ ΡΩΣΩΝ "ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ" ΚΑΙ ΚΟΖΑΚΩΝ



























Απάντηση στην συνεχιζόμενη παράνοια.

Ο Καταπατητής σωρείας άρθρων του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους, ο παράνομα τοποθετημένος και όχι εκλεγμένος ψευδοηγούμενος Βαρθολομαίος, τον Θεόν μη φοβούμενος και τους ανθρώπους μη εντρεπόμενος, συνεχίζει αναίσχυντα να προκαλεί το πανελλήνιο και ολόκληρη την φιλήσυχη Αθωνική μοναστική κοινότητα, με εμπρηστικά κείμενα, εμπαθείς απόψεις και δήθεν συγκλονιστικές αποκαλύψεις, οι οποίες μόνο μέσα στην διάνοιά του υφίστανται. Δείτε το νέο του κατόρθωμα για να καταλάβετε, πως ο άνθρωπος κατά παραχώρηση του Δικαίου Θεού, αποδεικνύεται συκοφάντης και αυτοαναιρείται.


Σε πρόσφατη, λοιπόν, ανάρτησή του δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες, μία εκ των οποίων αναδημοσιεύουμε στην συνέχεια, η οποία παρουσιάζει στιγμιότυπο από επίσκεψη Ρώσων Κοζάκων, οι οποίοι με τις στρατιωτικές τους στολές είχαν περάσει προ ετών από την Μονή μας.

Καταρχάς, δεν στεκόμαστε στο γεγονός ότι η χαιρεκακία του, από την αλίευση των συγκεκριμένων φωτογραφιών είναι διάχυτη στα γραφόμενά του. Αφενός, την επιβεβαιώνει και ο ίδιος με το κακεντρεχές σχόλιό του: «Με αυτούς τους φονταμενταλιστές εθνικιστές περιχαρείς φωτογραφήθηκαν οι καταληψίες», για να την επισφραγίσει, στην συνέχεια, καταλήγοντας: «…άλλωστε, οι ιδεολογίες τους είναι ίδιες. Ιερός πόλεμος, θάνατος για τους άλλους με κατάχρηση ορθόδοξων συμβόλων»! Θαυμάστε την πνευματικότητα του ανδρός και τα λόγια αγάπης τα οποία ξεχειλίζουν από το απύλωτο στόμα του!  Ως έχων γνώμη επί παντός επιστητού θέματος γνωρίζει τα πάντα, έχει άποψη για τα πάντα, για κάθε στρατιωτικό, πολιτικό , κοινωνικό, πολεμικό, θρησκευτικό, οικονομικό, υγειονομικό, φαρμακευτικό θέμα και όχι μόνο! Αυτόκλητα, επίσης συμβουλεύει τους πάντες για τα πάντα (μόνο σε θέματα χρηματιστηρίου και μόδας προς το παρόν δεν δίνει συμβουλές). Κοντολογίς έχει αυτοανακηρυχθεί ως η φωνή της «εκκλησίας» επί των ημερών μας. Όμως δυστυχώς, η φωνή του είναι δόλια και ψευδής, δεν είναι η φωνή της εκκλησίας, αλλά της Νέας Εποχής και του Άδου.

Αντιθέτως, ο Κύριός μας αγάπησε την αλήθεια κι όχι τα ψεύδη. Και μάλιστα για την αλήθεια που υπηρέτησε και κήρυξε, σταυρώθηκε και υπέμεινε τα πάνδεινα, προκειμένου να ελευθερώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία και το ψέμα.  «Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» αναφέρεται στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο (κεφ. Η΄-32), το οποίο σημαίνει ότι όσο κάποιος δεν γνωρίζει την αλήθεια ή δεν θέλει να την γνωρίσει, θεωρείται δούλος της αμαρτίας, δούλος του σκότους, δεν θεωρείται ελεύθερος. Συνεχίζει να παραμένει δούλος και να υπηρετεί την πλάνη του και το σκότος του ψεύδους του, αρεσκόμενος να πλανάται και να πλανά. «Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» (Β΄Τιμόθεον κεφ. Γ’ -13).

Δείτε λοιπόν πια είναι η κρυστάλλινη αλήθεια την οποία ο ψευδοηγούμενος απέκρυψε από τον ελληνικό λαό. Οι εν λόγω Κοζάκοι δεν είχαν επισκεφτεί μόνο την μονή μας, όπως αφήνεται τεχνηέντως να εννοηθεί, αλλά πλείστες άλλες αγιορείτικες μονές. Σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» (27 Μαΐου 2014) οι συγκεκριμένοι Κοζάκοι επισκέφτηκαν όχι μία ή δύο, αλλά δέκα (!) μονές και σκήτες του Αγίου Όρους, όπως την μονή Παντελεήμονος, την μονή Χιλανδαρίου και το Σεράι.

Προσέτι, στην ιστοσελίδα Vimaorthodoxias.gr αναφέρεται ότι Κοζάκοι επισκέφθηκαν και πολλά Ιερά Προσκυνήματα, όπως την εικόνα του «Άξιον Εστίν», (άρα και στις Καρυές πήγαν και η Ιερά Κοινότητα τους επέτρεψε να προσκυνήσουν), την θαυματουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην μονή Ζωγράφου, τα Τίμια Δώρα των Μάγων στην μονή αγίου Παύλου κ.άλ.         


Στην 2η φωτογραφία που ακολουθεί, βλέπετε Κοζάκους να συντρώγουν με πατέρες σε μοναστήρι του Αγίου Όρους, όπου επισκέφθηκαν.

Προσέξτε! Δεν αναφερόμαστε σε διαφορετικές ομάδες Κοζάκων, διότι κι αυτό μπορεί να επικαλεστεί ο φαιδρός ψευδοηγούμενος, ότι δηλαδή επισκέφτηκαν την μονή μας «οι κακοί» Κοζάκοι, ενώ στις άλλες μονές πήγαν «οι καλοί». Όχι! Παρατηρήστε τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύουμε και δείτε και μόνοι σας ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα με αυτά τα οποία ο ψευδοηγούμενος ισχυρίζεται ότι επισκέφτηκαν εμάς!


Και δεν είναι μόνο τα ανωτέρω, διαβάστε και το αποκορύφωμα: Σύμφωνα με το Blogspot papakallinikos.wordpress.com, στο οποίο υπάρχει άρθρο το οποίο συνέταξε ο «αρχιμανδρίτης» Καλλίνικος ο Μαυρολέων, καθώς και η κατωτέρω 4η φωτογραφία ντοκουμέντο,  αναφέρεται ότι από τις 17 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2012 είχε επισκεφτεί το Άγιον Όρος ο «σεβασμιώτατος μητροπολίτης» Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος, προσκεκλημένος από τον Ηγούμενο της Μονής Ιβήρων, Ναθαναήλ, για να προεξάρχει στην εορτή των Θεοφανείων. Κατά την ολιγομερή παραμονή του, συνέπεσε να είναι στην Μονή Ιβήρων και πάλι μια αντιπροσωπεία Κοζάκων, με τους οποίους ευχαρίστως και ο εν λόγω «μητροπολίτης» και οι λοιποί πατέρες δέχθηκαν να βγουν σε αναμνηστικές φωτογραφίες, όπως στην συνέχεια βλέπετε.

Τί λοιπόν αποδεικνύουν οι προηγούμενες αδιαμφισβήτητες αλήθειες; Ποιος είναι  ο συνομωσιολόγος ; Ποιος ο ραδιούργος; Ποιος ο συκοφάντης; Συμπερασματικά, κατά τις φαντασιώσεις του ψευδοηγουμένου, τουλάχιστον το μισό Άγιον Όρος, καθώς και «ιεράρχες» εκτός αυτού, επειδή φωτογραφήθηκαν με Κοζάκους, άρα έχουν σχέσεις με ρωσικά εξτρεμιστικά στοιχεία που υποθάλπουν τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, και για να αναφέρουμε επακριβώς τα εναντίον μας συμπεράσματα, τα οποία λογικά θα ισχύουν και για όσους φωτογραφήθηκαν μαζί τους, άρα «οι ιδεολογίες τους είναι ίδιες. Ιερός Πόλεμος, θάνατος για τους άλλους με κατάχρηση ορθοδόξων συμβόλων»! Άπαγε της συκοφαντίας!

Σε όσους, λοιπόν,  ορμώμενοι από επιπολαιότητα ή και εμπάθεια σπεύδουν να προβάλουν την φαιδρή κατηγορία ότι είμαστε «εθνικώς επικίνδυνοι», να τους υπενθυμίσω ότι το 1821 μόνο η μονή μας αναδείχθηκε σε μυστικό άντρο του Εμμανουήλ Παππά και στρατηγείο της Ελληνικής επαναστάσεως στην Βόρεια Ελλάδα. Κι όταν η επανάσταση τελικώς καταπνίγηκε και οι τούρκοι απαίτησαν από τους αγιορείτες να τους παραδοθεί ο Στρατηγός, τότε δυστυχώς οι αγιορείτες μάς πρόδωσαν. Διότι με επιστολή τους, ζήτησαν την παράδοση του Αγίου Καθηγουμένου, του Στρατηγού και των συνεργών τους. Υπάρχει στα αρχεία της μονής μας, τόσο η επαίσχυντη επιστολή της Ιεράς Κοινότητος, όσο και του Τούρκου διοικητή, οι οποίοι με απειλητικό ύφος μας πρόσταζαν να τους υπακούσουμε.  Τελικά όχι μόνο δεν τους παραδώσαμε τα καταζητούμενα άτομα, αλλά στρατεύτηκαν και 40 μοναχοί από την μονή μας και άπαντες φυγαδεύτηκαν επιτυχώς. Ο Διονύσιος Κόκκινος στην ιστορία του αναφέρει ότι όλα τα ηγιασμένα ύδατα του Αγίου Όρους δεν μπορούν να ξεπλύνουν την προδοσία των 19 Μονών προς την Εσφιγμένου. Και δεν είναι μόνο αυτό…

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1912, οι ρώσοι διέφθειραν όλους τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους με λίρες και χαβιάρι, καταφέρνοντας στο τέλος να τους πείσουν να τους πουλήσουν την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, που αρχικά ήταν ελληνική.  Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο μοναδικός αντιπρόσωπος ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει και να συμφωνήσει στην πώληση της Μονής, ήταν ο εσφιγμενίτης.

Βλέπετε λοιπόν, φίλοι αναγνώστες, η ιστορία επαναλαμβάνεται… Δεν επιτρέπουμε λοιπόν, σε οποιονδήποτε Ιούδα ή Εφιάλτη, να σπιλώνει τους πατριωτικούς αγώνες του πολύαθλου κοινοβίου μας, επειδή έτσι τον συμφέρει.

Ας επανέλθουμε, όμως, στα τελευταία γεγονότα, για να σας παρουσιάσουμε ακόμα ένα συμβάν το οποίο και κρατήσαμε τελευταίο ως καλύτερο. Σε πρόσφατη βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του (στις 5-5-2022 και με τίτλο "AΠAPXH" το οποίο μάλιστα είναι αναρτημένο στην διαδικτυακή διεύθυνση https://www.youtude.com/watch?v=h-SwpgPtJDk), ο ψευδοηγούμενος αναφέρει επί λέξει: «η Ουκρανία αυτήν την στιγμή μας δείχνει στο μέγιστο βαθμό, το που μπορεί να φτάσει ο υπερφίαλος εγωισμός ενός θλιβερού προσώπου, ο οποίος θέλει να λέγεται ηγέτης και πως με την δύναμη των όπλων θέλει να επιβληθεί» (στο 2:30’ – 2:50’), δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς το πρόσωπο του Πούτιν. Ρωτούμε λοιπόν τον θλιβερό Βαρθολομαίο: πώς από την μια ο Πούτιν έγινε «πρόσωπο ο οποίος με την δύναμη των όπλων θέλει να επιβληθεί στους Ουκρανούς» και από την άλλη στις 15.5.2016 ο «ιερομόναχος» π. Γαβριήλ ως ψευδοαντιπρόσωπος της ψευδοαδελφότητος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, σχετικά με την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων της χιλιετούς παρουσίας των Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος, είχε δηλώσει ότι: «Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να δεχτεί με αγάπη τον Πατριάρχη Μόσχας και τον Β.Πούτιν στις 27 Μαΐου»; Πώς ξαφνικά αυτή η «αγάπη» για τον Πούτιν μεταστράφηκε σε απέχθεια, στο σημείο ώστε οι ίδιοι να υποστηρίζουν σε ανάρτησή τους στις 26/04/2022, ότι : « Η ρωσική ιδεολογία δεν μπορεί να ανεχθεί την ύπαρξη άλλων εθνών, Ουκρανών, Λευκορώσων κτλ., με κοινή καταγωγή από την κολυμβήθρα των Ρως, ούτε και την ύπαρξη ορθοδόξων χριστιανών στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και τους αγίους τόπους της Ορθοδοξίας, αν δεν ελέγχονται από την ρωσική κρατική εξουσία»;

Πώς, λοιπόν, ενώ γνωρίζουν τόσο καλά την ρωσική επεκτατική ιδεολογία, καταδέχθηκαν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την χιλιετή παρουσία Ρώσων στο Άγιον Όρος;

Θα σας απαντήσω για πιο λόγο, αυτή η «αγάπη» μεταστράφηκε: Τότε τα συμφέροντα της ψευδοαδελφότητας, δεν της επέτρεπαν να έχει τεταμένες σχέσεις με την Ρωσία. Ήθελαν και αναζητούσαν, αναγνώριση και υποστήριξη στην τοποθέτησή τους. Γι αυτό και οι επίσημες επισκέψεις και οι φωτογραφίες με υψηλόβαθμους ρασοφόρους της επίσημης Ρωσικής «εκκλησίας», όπως η 4η φωτογραφία την οποία δημοσιεύουμε κατωτέρω, η οποία παρουσιάζει στιγμιότυπο από την επίσκεψη στις 12-12-2010 του πρώτου ψευδοηγουμένου της ψευδοαδελφότητος, Χρυσοστόμου στον «μητροπολίτη» Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, προέδρου του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων του «πατριαρχείου» Μόσχας(τελευταίος δεξιά ο νυν ψευδοηγούμενος).

Στο ίδιο σκεπτικό εντάσσεται και η αντιπροσωπεία που έστειλαν οι Κατσουλιέρηδες στις 12-01-2011 και πάλι στη Ρωσία, όπου τότε και «συλλειτούργησαν» με τον «πατριάρχη» Κύριλλο. Στις ακόλουθες φωτογραφίες 5η  και 6η  αντίστοιχα, βλέπετε στιγμιότυπα από αυτήν την συνάντηση και το συλλείτουργο. Όλα λοιπόν πραγματοποιούνταν, αφενός για την ποθητή αναγνώριση και αφετέρου, για ό,τι είδους «ωφέλεια» (π.χ οικονομική, εκκλησιαστική, υλική) θα ήταν δυνατόν να προκύψει από αυτήν.

Τί άλλαξε τώρα; Πολύ απλά…  Διαφοροποιήθηκαν οι προτεραιότητες και τα συμφέροντα των ψευδοεσφιγμενιτών. Τότε, όσο αντλούσαν κέρδος σε θέματα ζωτικής σημασίας γι’ αυτούς (π.χ. ύπαρξης, αναγνώρισης), υποδύονταν τον αγαπητικό ρόλο του ορθοδόξου, ο οποίος ποθεί την συναναστροφή με τους ομόδοξους Ρώσους. Τώρα, πιο έμπειροι στην διπλωματία και την διπλοπροσωπία, υποδύονται τον ρόλο του ευπειθούς τέκνου και του τέλειου υπηκόου, της «Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας», η οποία όμως από το 1924 είναι βουτηγμένη στην Παναίρεση του Οικουμενισμού! Έτσι, αφού ο «πατριάρχης» άλλαξε πορεία, αλλάζουν κι αυτοί! Και τα οικονομικά οφέλη τα οποία ενδέχεται να χάσουν; Μην ανησυχείτε… Έχουν προνοήσει και γι αυτό. Ας είναι καλά τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πρόσφατα, λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι έγινε αποδεκτή η αίτησή τους να ενταχθούν στα εν λόγω προγράμματα. Έτσι αποφασίστηκε να εισπράξουν ένα εκατομμύριο και τετρακόσιες σχεδόν χιλιάδες ευρώ, για την ανακαίνιση του Αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, το οποίο στην ουσία «δείχνει» το κτήριο στο οποίο διαβιούν μέχρι στιγμής οι δικοί μας γνήσιοι εσφιγμενίτες μοναχοί, καθότι το δικό τους είναι πολυτελέστατο και σε άριστη κατάσταση.

Το Αντιπροσωπείο μας στις Καρυές έχει έκταση περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα. Ας βρεθεί κάποιος παρακαλώ, να μας εξηγήσει τι είδους ανακαίνιση και τι είδους οικοδομικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν, για τα οποία θα χρειαστούν 1.400.000 ευρώ; Είναι υπερβολικά πολλά τα χρήματα, αδελφοί. Με τόσα, δεν κάνεις συντήρηση σε ένα ταπεινό και ευτελές Κονάκι, αλλά στον ίδιο τον Παρθενώνα! Με τόσα χρήματα λοιπόν, γιατί να αναγκάζονται πλέον οι ψευδοεσφιγμενίτες να τρέχουν πίσω από τους ρώσους και να προσκυνούν ποδιές;

Όμως, στο βάθος υπάρχει μία δυσάρεστη λεπτομέρεια που τους περιμένει. Προϋπόθεση για να καρπωθούν τα εν λόγω χρήματα, είναι ότι το έργο πρέπει να έχει αποπερατωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί όλη αυτή η λύσσα; Γιατί όλη αυτή η μήνη; Γιατί όλα αυτά τα απανωτά προκλητικά δημοσιεύματα, μέσω των οποίων επιχειρείται η παρουσίασή μας ως δήθεν επικίνδυνους για την ελληνική κοινωνία;  Διότι επιθυμούν να εξεγείρουν εναντίον μας, τόσο την ελληνική πολιτεία όσο και την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μας πετάξουν από την πνευματική μας Πατρίδα και στη συνέχεια να εδραιωθούν και «φυσικώ τω τρόπω» ως καταληψίες στην μονή μας. Στο ενδεχόμενο αυτό, θεωρούν, ότι αφενός, ο «πατριάρχης» θα ησυχάσει πλέον από τους ελεγκτικούς και  ανυπότακτους εσφιγμενίτες, και αφετέρου, ότι και οι ίδιοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να εισπράξουν ανεμπόδιστα τα πολυπόθητα σε αυτούς ευρωαργύρια κι όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Πόσο όμως είναι γελασμένοι!

Από την θέση αυτή, λοιπόν, απευθύνομαι σε όλους τους αγιορείτες πατέρες, σε όλους τους ηγουμένους, προϊσταμένους, επιτρόπους των υπόλοιπων 19 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, σε όλους τους πολιτικούς ιθύνοντες, στην ελληνική αστυνομία και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος νοιάζεται για το καλό της χώρας και της Ορθοδοξίας.

Πατέρες και Αδελφοί, η ψευδοαδελφότητα των δήθεν εσφιγμενιτών μαζί με τον ψευδοηγούμενό τους, αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Αγίου Όρους και της Πατρίδος μας. Δεν έχουν δογματικούς φραγμούς, δεν έχουν καμία σχέση με τα μοναχικά ιδεώδη, ενώ ταυτόχρονα είναι αφερέγγυοι συκοφάντες, ταραχοποιοί και απίστευτα εριστικοί. Υποδαυλίζουν την αρμονική συμβίωση μεταξύ ημών και των λοιπών αγιορειτών μοναχών, υποθάλπουν την ειρήνη και την ηρεμία στο Άγιον Όρος, προκαλούν διχασμό των ορθοδόξων και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Βοηθήστε το Άγιον Όρος να απαλλαγεί από τον καρκίνο που ονομάζεται Κατσουλιέρηδες ή Ψευδοεσφιγμενίτες. Απελάστε τους από το Περιβόλι της Παναγίας, για να ηρεμήσει πια ο Ιερός αυτός Τόπος από τις μηχανορραφίες και τα σκάνδαλα που προκαλούν σε καθημερινή πλέον βάση και να ησυχάσουμε όλοι μας! Ήρθαμε στο Άγιον Όρος για να προσευχηθούμε, για να αφιερωθούμε στον Θεό, για να υπηρετήσουμε την Φιλτάτη μας Ορθοδοξία, το τιμημένο ράσο, τα ιδεώδη του Έθνους και του Γένους μας, εν τέλει για να σώσουμε την ψυχή μας και όχι για να ασχολούμαστε με τις γελοιότητες και τα μυθεύματα των διωκτών μας, που δυστυχώς είναι ρασοφόροι!

Ας ευχηθούμε η έφορος του Αγίου Όρους, να μας λυπηθεί όλους και να μας εισακούσει.

 

Ευχέτης προς Κύριον,

Ο   Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ     ΤΗΣ   ΙΕΡΑΣ  ΜΟΝΗΣ    ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος και οι συν εν εμοί εν Χριστώ Αδελφοί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: