ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζουν την λασπολογία τους οι Κατσουλέρηδες...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση του αποδέκτη λασπολογίας απο την διορισμένη ψευδοεσφιγμένου των Κατσουλιέρηδων, των λοστών, της βαριάς και του bobcat.  

 

Μας λένε ότι δεν είμαστε υπο αποκλεισμό και λέμε ψέματα...όταν μόλις μέχρι την περασμένη βδομάδα, κατόπιν δική τους αίτηση, δεκάδες αστυνομικοί σε βάρδιες (Ο.Π.Κ.Ε.) για δεκαπέντε ημέρες απέκλεισαν την Μονή μας (δείτε σχετική πρόσφατη ειδησεογραφία). Για να μην πούμε τι μας έχει συμβεί από τον διορισμό τους, το 2002.

 

Μας έχουν κατηγορήσει για όλα τα ποινικά αδικήματα για να τεκμηριώσουν τον διωγμό μας ή να πιέσουν διωκτικές αρχές για επέμβαση στο Μοναστήρι μας. Μας λένε καταληψίες ως υφιστάμενη αδελφότητα πέρα των δέκα αιώνων ... όταν οι ίδιοι διορίστηκαν το 2005. Υπάρχουν στην Μονή μας υπερήλικες μοναχοί, που από τα δεκαοχτώ τους είναι στο Μοναστήρι..."καταληψίες ετών 98". Ο οποίος έως το 2000 ήταν ευλαβής ενώ μετά το 2000 "σχισματικός". Η αλήθεια είναι ότι τους βάφτισαν "σχισματικούς" για να μπορούν νομότυπα να τους διώξουν από το Άγιο Όρος...αυτή είναι η αλήθεια. 

 

Και οι Κατσουλιέρηδες πια διεκδικούν με κάθε μέσο ακόμη και με την λασπολογία τον αφανισμό 110 μοναχών της γνησίας Μονης ώστε να πάρουν ένα μοναστήρι που τους χαρίστηκε ενάντια στον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους και στα πτώματα των παλιών μοναχών. Γιατί οι 110 της Γνησίας Εσφιγμένου θα υπερασπιστούν το ηθικό όχι μόνο το νομιμοφανές. Έχει ενημερωθεί πρόσφατα με ανοιχτή επιστολή μας και η Ιερά Κοινότητα του Α.Ο.

 

Κάναμε ιώβια υπομονή...όμως έχει ακουστεί δια στόματος τους....μέχρι ότι κάνουμε λαθρεμπόριο...έλεος Έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορούν με δελτίο τύπου για τις μολότοφ που έριξαν στην Θεσσαλονίκη λόγω επετείου του Πολυτεχνείου. Επίσης αναμένεται δελτίο τύπου των Κατσουλιέρηδων πως οι 110 μοναχοί της Ιστορικής Εσφιγμένου υποκινούν γεγονότα με το PKK. Πάντα διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τους πονηρούς σκοπούς τους.

 

Θέλουμε να ενημερώσουμε το ποίμνιο πως ότι βγαίνει δια στόματός τους είναι εκ του πονηρού. Ευτυχώς στην συνείδηση των πιστών που μας γνωρίζει η Εσφιγμένου είναι μία με ηγούμενο τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.

 

Στους Κατσουλιέρηδες θέλουμε να εκράσουμε την συμπόνια μας για την κατάντια τους καθώς επίσης ότι έχουμε καταθέσει ήδη τρείς μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και συντάσσεται η τέταρτη. Και αν δεν διορθωθούν θα ακολουθήσουν και άλλες.

 

Και μία θερμή παράκληση, για όσο ακόμη φέρουν το όνομα (έστω αναξίως και διορισμένα) της Εσφιγμένου, να το τιμούν και να μην το ευτελίζουν έχει ιστορία αιώνων, Αγίων και Αγιορείτικο μοναστικό ήθος.

 

Ευτυχώς πνέουν τα λοίσθια.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου















Δεν υπάρχουν σχόλια: