ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!          Δημιουργία νέου Ελληνορθοδόξου Συλλόγου :  «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» - ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ – Καβάλας.


            Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2012, έγιναν τα εγκαίνια και θυρανοίξια του ως άνω Συλλόγου δια της σεπτής ακολουθίας του Αγιασμού όπου παρέστησαν συλλειτουργοί του Υψίστου, αφενός ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγόριος μετά της συνοδείας αυτού δύο Ιερέων, του π. Παναγιώτου και π. Παφνουτίου και αφετέρου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτου κ. Μεθοδίου (ιδρυτού και πνευματικού πατρός των μελών του συλλόγου).
            Παρέστησαν επίσης μεταξύ πολλών επισήμων και οι δύο Πρόεδροι συνεπωνύμων συλλόγων του «Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου»,  Παιανίας Αττικής κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ηλίας Νάσσος, καθώς και  πλήθος ζηλωτών αδελφών Καβάλας.
            Εν μέσω ευλογιών και πνευματικής κατανύξεως, η χάρις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Ευαγγελιστού, ηγαπημένου φίλου και μαθητού του Κ.Η.Ι. Χριστού, ανέθαλψε ζωηρά αναλαμπή ορθοδόξου φωτός μέσα από το σκότος που επέβαλε έντεχνα η νέα εποχή και επηρέασε δυστυχώς την σημερινή Ελλάδα των Ιερών Παραδόσεων. Μία αναλαμπή η οποία διεγείρει συναισθήματα, αφυπνίζει συνειδήσεις και ενισχύει την τελευταία ελπίδα του Έθνους των Ελλήνων ήτοι την ομολογία πίστεως, που αποτελεί το πνευματικό έρεισμα του νέου συλλόγου.
            Το αισιόδοξο μήνυμα που λαμβάνουμε άπαντες ενισχύεται έτι περισσότερον στις έσχατες ημέρες μας όπου η ακρίβεια, με την αντίστοιχη ανέχεια των πτωχευμένων Ελλήνων, είναι αισχρώς επιχαρατσωμένη και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων είναι ήδη υποθηκευμένο από τα περίφημα κέντρα εξουσίας. Όλα αυτά είναι μία απαίσια προϋπόθεση ενός καταθλιπτικού όσον και αβέβαιου μέλλοντος που διαφοροποιείται από το προσδόκιμον επιβιώσεως του Έθνους των Ελλήνων….!        
            Σε όλα τα ως άνω δρώμενα της νέας εποχής απαντά η δική μας νέα Ορθόδοξη Ελπίδα συν Θεώ, διότι ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών.
            Ευχόμεθα λοιπόν ολοψύχως στον νέο Σύλλογο ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ και ο Άγιος του οποίου το όνομα οι τρεις πλέον συνεπώνυμοι Σύλλογοι, αναξίως φέρομεν, να είναι αρωγός και προστάτης διά την επαγγελία των μελλόντων αγαθών.
            Ορθοδοξία ή Θάνατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: