ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου της Εσφιγμένου περί δηλώσεων του Οικουμενικού ΠατριάρχηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εμβρόντητοι έμειναν όσοι διάβασαν τις χθεσινές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου σχετικά με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Ο κ. Βαρθολομαίος σε ανάρμοστο για τον θεσμικό του ρόλο ύφος, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο, τον «αποτροπιασμό» του για την επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης, να ακολουθήσει την ειρηνική οδό στην επίλυσης της υπόθεσης της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, και την άρνησή της να επιλέξει την πολεμοχαρή λύση, της βάρβαρης αστυνομικής επέμβασης εναντίον μας, με ό, τι αυτό ενδέχεται να κοστίσει! 


 Μήπως τελικά οι μάσκες έπεσαν; Όταν στην γειτονική μας πόρτα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, χιλιάδες παιδιά και αθώοι άνθρωποι, έχουν αποτελέσει το βαρύ τίμημα ενός αδυσώπητου πολέμου, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην αρχή, όταν οι πληγές στην Ουκρανία πολλαπλασιάζονται και είναι ακόμα νωπές, όταν δυστυχώς βλέπουμε δύο μεγάλους πολέμους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και να αποδεκατίζουν κοινωνίες, τότε είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, να υψώνουμε τα χέρια μας στον Ύψιστο, και να προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης και την απομάκρυνση κάθε έριδας και διαβολής. 


 Πόσο λοιπόν σκάνδαλο προκαλεί η εμπρηστική δήλωση του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μη σεβόμενος τις οδυνηρές αυτές στιγμές του πόνου, του θανάτου και του αίματος που βιώνουν συνάνθρωποί μας, ζητά, για πρώτη ίσως φορά, τόσο ωμά και ανερυθρίαστα, την κεφαλή μας «επί πίνακι»!; 


 Πού είναι οι συνηθισμένοι λόγοι, τους οποίους αρέσκεται να εκφωνεί περί «αγάπης», περί «ανοχής» , περί «προστασίας» των αδυνάτων, περί «προάσπισης» των δικαιωμάτων, περί «περιφρούρησης» των αξιών; Πού βρίσκονται; Πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων; Πού βρίσκεται η έμπρακτη φανέρωση της αγάπης του, μέσα από τις μακρές αγαπολογίες του που βρίσκονται στο διαδίκτυο; Δυστυχώς η αγάπη του κ. Βαρθολομαίου, εξαντλείται στην προστασία των πάγων στην Ανταρκτική, στα δάση του Αμαζονίου, στο πράσινο περιβάλλον και στις μανιώδεις οικουμενιστικές του πρακτικές συμπροσευχόμενος με τους πάντες και τα πάντα! 


 Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση που την συγκεκριμένη στιγμή, δείχνει μεγαλύτερη πνευματική ωριμότητα, από τον «οικουμενικό πατριάρχη» και μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα το οποίο ο «πατριάρχης» επείγεται να μας το αφαιρέσει. 


 Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους αγιορείτες ότι αυτήν την στιγμή 110 μοναχοί, βιώνουμε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο την υποκρισία και την διπλοπροσωπία του «οικουμενικού πατριάχου», και ζητούμε να συνταχθούν με το μέρος μας, για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της λογικής και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα των μοναχών μας. 


 Ευχέτης προς Κύριον  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: