ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΟΙ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.

 

Άγιο Όρος, 13 Μαΐου 2021 (ν.ημ.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πάγια τακτική των Κατσουλιέρηδων η απορρόφηση κονδυλίων για όποιους σκοπούς ακόμη και για οικήματα ή γη που πρακτικά δεν κατέχουν αφού αδιάλειπτα κατοικούμε σε αυτά ως αδελφότητα Εσφιγμένου πριν καν την ψευδοσύσταση τους (αν και ενάντια στον Κ.Χ.Α.Ο.) το 2002. Για την ακρίβεια εγκαταβιούμε σε αυτά άνω τον 10 αιώνων ως αδελφότητα και 72 χρόνια ως ο γηραιότερος εν ζωή μοναχός μας.

 

Τελευταία ενημερωθήκαμε ότι συμμετέχει η αδελφότητα των τριών Κατσουλιέρηδων-ψευδοεσφιγμενιτών  σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για τοποθέτηση ηλιακών πάνελ. Που αφορά κυρίως έκταση που κατέχουμε εμείς , η Ιστορική Μονή Εσφιγμένου των 118 μοναχών.

 

Έχουμε λοιπόν να δηλώσουμε ότι αυτή η επένδυση δεν αφορά την Μονή μας , επενδύσεις και εκμετάλλευση οικονομικών ενισχύσεων κάνουν μόνο οι τρείς μοναχοί των Ψευδοεσφιγμενιτών.

 

Επιπλέον η όποια τεχνολογική  παρέμβαση στο φυσικό κάλος του Αγίου Όρους δεν συμφωνούμε ότι ταιριάζει. Πόσο δε με πολυπληθή συστοιχίες ηλιακών πάνελ. Τρανό παράδειγμα το Ιερό Κελλί Αγίου Τρύφωνος που ανήκει ναι μεν στην Μονή μας, αλλά ο μοναχός του έχει προσχωρήσει στην νέα ψευδοαδελφότητα, «τό κέρδος πολλάκις διώλεσεν». Εκεί λοιπόν έχουν μπει ηλιακά πάνελ και έχει αλλοιωθεί ο περιβάλλοντας χώρος και σίγουρα δεν θυμίζει Άγιο Όρος. Με αφορμή την οικολογία μην χάσουμε το παρθένο κάλος του Αγίου Όρους λόγω οικονομικών συμφερόντων. Γιατί αν προβούμε σε αυτή την εξαργύρωση ο δρόμος δεν έχει επιστροφή.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.

 

Και τρίτων που θα τοποθετηθούν?

 

Σίγουρα οι ψευδοεσφιγμενίτες θα φροντίσουν να τα τοποθετήσουν σε περιοχές που καλλιεργούμε εμείς οι 118 μοναχοί της Ιστορικής Εσφιγμένου για να τραφούμε.  Ώστε να εμποδίσουν ακόμη και την τροφή που καλλιεργούμε μόνοι μας. Και επιπλέον με αφορμή τις όποιες αντιδράσεις μας να διατηρήσουν  με τον γνωστό τρόπο τον «πόλεμο» εντυπώσεων εναντίον μας με ψευδής αιτίες και αφορμές.

 

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΩΝ.

 

Ξέροντας πιά το φιλάργυρο χαρακτήρα των «μοναχών» της διορισμένης ψευδοεσφιγμένου καθώς και την αποδεδειγμένη τους προδιάθεση για επεισόδια βίας ακόμη και εντός Αγίου Όρους. Εφιστούμε την προσοχή της διοίκησης, πολιτικής και μή του Αγίου Όρους εν γένει, και αποποιούμαστε κάθε ευθύνης.

 

Η γη της αδελφότητας μας είναι πηγή καλλιεργήσιμης τροφής για τους 118 μοναχούς μας, μόνη ελπίδα μας για επιβίωση. Και όπως καταλαβαίνετε δεν θα αφήσουμε να γίνει ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ «BUSINESS» των Κατσουλιέρηδων.

 

«Εν κατακλείδι» δεν συμφωνούμε και δεν αφορά αυτή η επένδυση την Ιστορική Μονή της Εσφιγμένου και των 118 μοναχών της. Καλά θα κάνουν οι τρεις μοναχοί της ψευδοεσφιγμένου να κρατήσουν τα έργα αυτής της επένδυσης,  μακριά μας. Διαφορετικά θεωρούμε, ότι αφού πια με το παρών δελτίο τύπου γνωρίζουν τις θέσεις μας, κάθε άλλη προσέγγιση τους προκλητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: