ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Δελτίο Τύπου Περί Στoχευμένης Παραπληροφόρησης των Κατσουλιέρηδων και Kάποιων Eυτυχώς Ελάχιστων Site.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εμείς οι εγκαταβιούντες στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Μοναχοί, Ορθόδοξοι Χριστιανοί Μοναχοί, απευθυνόμαστε σε όλους τους Χριστιανούς που ακούν, διαβάζουν και θέλουν να πληροφορηθούν τί συμβαίνει στο Αγιο Ορος και στη Μονή Εσφιγμένου.

 

Σήμερα, 26 Ιουλίου 2024, «παραχωρήθηκε» συνέντευξη Μοναχού της διορισμένης αδελφότητας, συγκεκριμένα του Ιερομόναχου Γαβριήλ, σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο και σε συγκεκριμένο φορέα μεταφοράς ειδήσεων ( Εκκλησία Οn Line). Μέρος του κειμένου αυτής της συνεντεύξεως , σε μορφή αποσπάσματος, διατυπώνεται στο διαδικτυακό αρχείο που η διορισμένη νέα αδελφότητα ανάρτησε ήδη.

 

Εσείς που θα διαβάσετε το κείμενο αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι

 

Ι. Τα γεγονότα που περιγράφονται στο κείμενο της «συνεντεύξεως» του

συγκεκριμένου Μοναχού Γαβριήλ, προς τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, είναι περιστατικά και γεγονότα που συνέβησαν κατά το έτος 2006-2007 και δεν είναι γεγονότα που συνέβησαν σήμερα ή στο παρόν, όπως τα εμφανίζει , με δόλιο σκοπό, ο συντάκτης του δημοσιεύματος και ο δίδων την συνέντευξη Μοναχός. ΔΕΝ συνέβη επεισόδιο στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου οπωσδήποτε τους τελευταίους μήνες.

 

Είναι περιστατικά τα οποία με τρόπο φραστικά περίτεχνο , όμως με σκοπό δόλιο, εμφανίζονται, από τον Ιερομόναχο που παραχωρεί τη συνέντευξη, σαν να συνέβησαν δήθεν σε παρόντα χρόνο και να αποτελούν «εξέλιξη» στην κρίσιμη φάση της καταστάσεως που έχει διαμορφωθεί στο Αγιο Ορος, με απειλούμενη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο σκοπός του συντάκτη της «ανακοινώσεως» και του δίδοντος τη συνέντευξη Ιερομόναχου δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθούν εντυπώσεις και δήθεν εικόνα ή κλίμα απειλής επεισοδίων, ώστε να κινηθεί και, εν τέλει, να επέμβει η αστυνομική δύναμη που αναμένει την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας και της Ιεράς Επιστασίας.

 

Ο σκοπός, διάφανος και προφανής, δεν είναι άλλος από το να οξυνθεί και να κορυφωθεί, τεχνητά, ένταση ώστε να «δικαιολογηθεί» κάποιας μορφής επέμβαση δυνάμεων στους χώρους της Μονής και το Αγίου Ορους γενικότερα. Δεν πρόκειται για γεγονότα που συνέβησαν ή έλαβαν χώρα στο Αγιο Ορος και πολύ περισσότερο στους χώρους της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου ούτε βεβαίως για γεγονότα σημερινά και πρόσφατα. Αυτήν την αναλήθεια την γνωρίζει τόσο ο Μοναχός Γαβριήλ όσο και ο ψευδοηγούμενος της διορισθείσης νέας αδελφότητας , οι οποίοι πρωτοστατούν στο σχεδιασμό αυτής της ψευδολογίας.

ΙΙ. Την ίδια τακτική την εφάρμοσαν οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της νέας αδελφότητας (που διορίσθηκε), και στο παρελθόν, όταν ισχυρίσθηκαν ότι δήθεν υποθάλπουμε μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και όταν ισχυρίσθηκαν ότι δήθεν ρώσοι οπαδοί του ηγέτη της Ρωσίας φιλοξενήθηκαν στο Μοναστήρι και από την Αδελφότητά μας. Αυτά είχαν διαδόσει τότε ( 2021 και 2022). Τότε εμφάνισαν και φωτογραφίες από ένστολους ρώσους επισκέπτες, με την διαφορά ότι τα περιστατικά που απεικόνιζαν στις φωτογραφίες ήσαν από επίσκεψη

προσκυνητών κατά το έτος 2012 (!!!) και από επισκέψεις προσκυνητών σε άλλες Μονές καθώς και από συναντήσεις τους με Καθηγουμένους άλλων Μονών.

 

 Εκείνοι όμως που και σήμερα επικαλούνται δήθεν γεγονότα δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν φωτογραφικό υλικό από το 2012!!!

 

Για τα προαναφερόμενα ψευδολογήματά τους ο επικεφαλής της νέας

διορισθείσης αδελφότητας ( Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Γαζέτας) και οι συνεργοί του έχουν καταμηνυθεί ήδη. Ενώπιον της Εισαγγελίας Πολυγύρου με την με ημερομηνία 22-11-2022 και ΑΒΜ Α22/3119 έγκληση Μοναχών της Αδελφότητάς μας αλλά και με την με αριθμό 4118/28-07-2022 έγκληση Μοναχών της Αδελφότητάς μας ενώπιον της Εισαγγελίας Αθηνών

 

Την ίδια τύχη θα έχει και αυτή η απόπειρά τους να διχάσουν τον κόσμο της Ορθοδοξίας , να προσβάλουν και να σπιλώσουν και να κατηγορήσουν αβάσιμα και με κακόβουλη πρόθεση τους Μοναχούς που εγκαταβιούν στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Γιατί ο σκοπός τους αυτός είναι .

 

Όταν λοιπόν δηλώνουν στις 26-07-2024 πως υπάρχουν «εξελίξεις» στην κατάληψη της Ιεράς Μονής , οι «καταγγέλλοντες» χρησιμοποιούν στοιχεία του 2006-2007!!!

 

Εχει τρόπους η Αλήθεια να αναδεικνύεται και όταν κάποιοι την εμποδίζουν βρίσκει εκείνη τους τρόπους να γίνεται ορατή και αντιληπτή.


 Ο Καθηγούμετος της Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος  





Δεν υπάρχουν σχόλια: