ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Δημοσίευμα στην "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου














ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ: 

Το «πείσμα» Bαρθολομαίου αφανίζει 118 Αγιορείτες!


Η πολιτική ηγεσία της χώρας κωφεύει
Αύριο, 22 Νοεμβρίου, εκδικάζεται στην Θεσσαλονίκη η αίτηση αναστολής της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου για τα 17 χρόνια καταδίκης στον γέροντα της. Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου και δηλώνει ότι μετά από όλες αυτές τις διώξεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξακολουθεί να αναγνωρίζει ως μόνη εκκλησιαστική αρχή αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου …δεν γνωρίζουμε μετά από αυτό εάν η Εσφιγμένου είναι εχθρός του Πατριάρχη (όπως το Φανάρι διαλαλεί) ή εχθρός του Πατριάρχη είναι το ίδιο το πείσμα του… και ο κακός εαυτός του. Αλλιώς, μετά το παραπάνω, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την χρησιμότητα του διορισμού της νέας αδελφότητας και το πογκρόμ αυτής, μετά τον διορισμό της, στην Ιστορική Εσφιγμένου. Λες και το Άγιο Όρος είναι στην διοικητική δικαιοδοσία του Οικουμενικού. Στο Άγιο Όρος υπάρχει πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού και θεσμοθετημένο το αυτοδιοίκητο των μονών βάσει Καταστατικού Χάρτου Αγίου Όρους, που στην περίπτωση της Εσφιγμένου αγνοήθηκε επιδεικτικά, παράτυπα και παράνομα. Απαγορεύσεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων και επικοινωνίας το 2019. Βαριές, λοστοί, bobcat, δικαστικοί επιμελητές, μπράβοι, ρίψη μολότοφ σε άμυνα και ποινές εναντίον μοναχών που εξαντλούν την αυστηρότητα της νομοθεσίας, αυτά πυροδότησε η επιρροή του Φαναριού και η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη για διορισμό νέας Εσφιγμένου και μόνο, κακό έκαναν στην Ορθοδοξία και στο Άγιο Όρος. Και η πολιτική ηγεσία της χώρας κωφεύει σε διώξεις μοναχών για ένα επισκοπικό πείσμα… Εκτός από Χριστιανοί οι 118 μοναχοί της Εσφιγμένου, είναι και Ευρωπαίοι πολίτες. Πάμε να δούμε το ιστορικό της πιο πρόσφατης πράξης αυτού του διωγμού.
Ιστορικό της δίκης
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της "παλιάς" αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα της ίδιας αδελφότητας. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώτος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός του επεισοδίου (αν και δεν ήταν παρών), ενώ ο δεύτερος που φέρεται να πέταξε μολότοφ καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό, χρήση εκρηκτικών κ.ά. Στην μαρτυρία του ο τεχνικός σύμβουλος και δικαστικός εμπειρογνώμονας από το Μάτι Ανδριανός Γκουρμπάτσης υποστήριξε ότι η Μολότοφ δεν είναι εκρηκτικός μηχανισμός, μαρτυρία που αγνοήθηκε επιδεικτικά. Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί της "παλιάς" αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, ο καθένας, για απλή συνέργεια στο επεισόδιο. Η μεριά της Μονής φυσικά με βδελυγμία καταδικάζει την χρήση βίας από την πρώτη στιγμή, καθώς επίσης τιμώρησε τον μοναχό σε βαρύ κανόνα. Με τον μοναχό που πέταξε το μπουκάλι με φωτιστικό πετρέλαιο, εκείνη την ώρα να υποστηρίζει ότι έβλεπε ένα bobcat να τρυπάει την κεντρική πόρτα στο κονάκι και ταυτόχρονα τον μοναχό που βρισκόταν πίσω από αυτήν και όλα αυτά από άντρες με πολιτική ενδυμασία, χωρίς να ξέρει γιατί και την ταυτότητα τους. Και εκείνη την ώρα χρησιμοποιώντας το μπουκάλι αναπλήρωσης φωτιστικού υγρού για την λάμπα στο κελί του, την πέταξε ως μορφή άμυνας στον άγνωστο «εχθρό». Δεν θα προβώ σε συμπεράσματα, τα αφήνω σε σας, αλλά σας μεταφέρω στα όσα έγινα μάρτυρας στην αναφερόμενη δίκη του παρόντος έτους. Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Αδελφότητα είχε επιλέξει βάσει μαρτυριών, στην εκτέλεση της εκκένωσης του αντιπροσωπείου στις Καρυές δικαστικό επιμελητή, σκαπτικό μηχάνημα bobcat και πολίτες και όχι την συμβολή της αστυνομίας με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση και άσκηση βίας με σωματικό κίνδυνο στο περβόλι της Παναγιάς. Κάτι που δυστυχώς μας έχει συνηθίσει η διορισμένη νέα αδελφότητα, αν θυμηθούμε και την επίθεση με τον λοστό και την άλλη επίθεση με τις βαριές.
Όμως με την νέα αδελφότητα καθώς και τα οικονομικά οφέλη (επιχορηγήσεις και ακίνητα) που έχουν πιθανόν, οπλίσει, τα χέρια μοναχών της, με βίαιες επιθέσεις εναντίον της παλιάς αδελφότητας, θα ασχοληθούμε σε νέο άρθρο μας. Η πρόταση του εισαγγελέα για την ποινή, προετοιμασμένη, διαβάστηκε από γραμμένο έγγραφο. Γεγονός που ξένισε την υπεράσπιση διότι δεν ήταν ημέρα που η υπεράσπιση περίμενε απόφαση, αφού η ίδια δεν είχε ούτε πει την τελική της αγόρευση προς υπεράσπιση των κατηγορούμενων . Αποτέλεσμα, μια εξουθενωτική απόφαση των 17 χρόνων κατά τον εκπρόσωπο τύπου της Ιστορικής Μονής (κ. Ηρ. Μωραϊτη). Ο οποίος όμως δηλώνει ότι διατηρεί εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και ελπίζει η αυριανή επιδίκαση του αιτήματος αναστολής καθώς και η μελλοντική επιδίκαση του αιτήματος αναίρεσης, να διορθώσουν τις όποιες αδικίες και στρεβλώσεις του παρελθόντος. Κύκλοι εκκλησιαστικοί όμως επιμένουν και φωνάζουν, ότι όσο δεν δίνεται πολιτική λύση στο ζήτημα, οι χειραγωγούμενες διώξεις λόγω οικονομικών συμφερόντων από την νέα αδελφότητα εναντίον της παλιάς θα κλιμακώνονται. Ενώ επίσκοποι, μητροπολίτες και της Ελλαδικής εκκλησίας (π.χ. τ. Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος) θεωρούν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης με πατερική αγάπη θα έπρεπε να δώσει ένα τέλος σε ότι ταλανίζει την Αγιορείτικη ειρήνη και όχι το ανάποδο . Πιθανή λύση με αγάπη μόνο καλό έχει να κάνει στην εκκλησία, Ορθοδοξία και στο Άγιο Όρος. Οι 118 μοναχοί της Ιστορικής Εσφιγμένου θα εξακολουθήσουν να βάλλονται με ποινικοποιήσεις, καταδίκες και να είναι παράπλευρες απώλειες συμφερόντων; Όπως και να έχει όμως μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι ακόμη και με διώξεις η ταλαιπωρημένη Εσφιγμένου με κάθε αφορμή δηλώνει εντός εκκλησίας και αναγνωρίζει ως μόνη εκκλησιαστική αρχή αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου (βλ. Δελτίο τύπου Εσφιγμένου 18/11/19). Θα μου πείτε αυτονόητο, δεν είναι; Όχι δεν είναι! Γιατί το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσπαθεί, να μας πείσει για το ανάποδο…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Σε απάντηση των όσων γράφονται στον τύπο για την πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή Α.Ο. κ. Αθανάσιου Μαρτίνου στο κτήριο της νομιμοφανούς αδελφότητας των Ψευδοεσφιγμενιτών –Κατσουλιέρηδων. Έχουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Διοικητή Α.Ο. καλοπροαίρετα τα κάτωθι:
Εντιμότατε κ. Αθανάσιε Μαρτίνε,
• Η νομιμότητά της Ψευδοεσφιγμένου βάσει Κ.Χ.Α.Ο. εξετάζεται, από τον τρόπο της ίδρυση της μέχρι και το πλήθος του σημερινού μοναχολογίου της που ανήκει αποκλειστικά στην αδελφότητα αυτή (και όχι τους ιερωμένους της Ελλαδικής εκκλησίας ή τους μοναχούς άλλων μονών που παρουσιάζει σαν δικούς της) .
• Μιλάνε ακόμα για αγάπη αλλά μας την εξέφρασαν με λοστούς, βαριές & μπράβους.
• Το αυτοδιοίκητο βάσει Κ.Χ.Α.Ο. καταπατήθηκε πολλάκις και στην περίπτωση μας επιδεικτικά.
• Καταληψίες δεν υπήρξαμε ποτέ στο μοναστήρι εγκαταβιούμε αδιάλειπτα ως αδελφότητα εδώ και αιώνες.
• Εξωεκκλησιαστικοί επίσης δεν υπήρξαμε ποτέ, αναιτίως μας επεβλήθη καθαίρεση το 2002 διότι βόλευε νομικά και αποκλειστικά στην απομάκρυνσή μας. Απόδειξη αυτού είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την από 14 Δεκεμβρίου 2002 απόφαση της, μας αναγνωρίζει Ιεροσύνη το 2001 αλλά όχι το 2002, αν και οι όποιες πνευματικές διαφορές μας δεν έχουν αλλάξει πουθενά από το 1972. Απλά τυχαία 30 χρόνια μετά βόλευε η φυσική μας εξόντωση και φυσικά ο παράνομος βάσει Κ.Χ.Α.Ο. διορισμός της Ψυδοεσφιγμένου.
• Εμείς ουδέποτε αναγνωρίσαμε άλλη εκκλησιαστική αρχή πλην αυτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ας το παρουσιάζει διαφορετικά το Φανάρι, καθώς επίσης είμαστε διαθέσιμοι στην όποια ανοιχτή-δημόσια συζήτηση για όσα πιστεύουμε ότι μας αδικούν και χωρίζουν. Απόδειξη πως η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχίου έγινε δεκτή το 2016 στην «ταλιμπάν», «εξωκκλησιαστική», «καθηρημένη» & «σχισματική» Εσφιγμένου. Απλά ήταν πλασματική η διάθεση της για διάλογο με προγεγραμμένο τέλος, αφού μέλος της Εξαρχίας απλά δυναμίτισε τις ήδη τεταμένες σχέσεις. Η Φαναριώτικη επισκοποκεντρική Χριστανική αγάπη πάντα τελειώνει σε τελεσίγραφα. Αυτή είναι η αλήθεια.
• Ανθρώπινα δικαιώματα για τους Εσφιγμενίτες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του 2019. Μέχρι ώρας δεν είδαμε καμία πολιτική αρχή, να ορθώνει ανάστημα για τις απαγορεύσεις, στα στοιχειώδη, που μας έχουν επιβληθεί. Λόγω θεσμικού σας ρόλου, κατανοούμε την μη παραδοχή αυτών των παραβιάσεων. Με την παρούσα επικαλούμαστε όμως την ανθρώπινη σας φύση και την Χριστιανική σας αγάπη διότι αυτές οι παραβιάσεις γνωρίζετε ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά έχουν υπογραφές μόνο μοναχών, με εντολή επισκόπων. Μέσω της εξοχότητας σας παρακαλούμε για ηθική, ειρηνική και δίκαιη λύση.
Μεταφέρετε σας παρακαλώ την αγωνία μας στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Μητσοτάκη. Καθώς επίσης και την έκκληση μας προς εσάς για πρωτοβουλία εξεύρεσης ειρηνικής, δίκαιης, ηθικής και νόμιμης λύσης στα προβλήματα που ταλανίζουν την μοναστική μας ζωή. Και όχι στην έναρξη ενός ακόμη ατέρμονου φαινομενικού διαλόγου με προδιαγεγραμμένα αδιέξοδα & τελεσίγραφα προς δημοσιογραφική τέρψη.
Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: