ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Δελτίο τύπου για τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή Α.Ο. κ. Κ. Δήμτσα και δηλώσεις των Κατσουλιέρηδων περί "δεχόμαστε βία".




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Περί δηλώσεων νέου Διοικητού Α.Ο. κ. Κ. Δήμτσα και δηλώσεων μοναχών νέας Εσφιγμένου – Κατσουλιέρηδων.


Με αφορμή την ανάθεση στον κ. Κ. Δήμτσα της νευραλγικής θέσης του Διοικητού στο Α.Ο. γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες δηλώσεων που μας θύμισαν την φράση του σοφού Ελληνικού λαού "στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί".

Οι τρεις εναπομείναντες νεοεσφιγμενίτες Κατσουλιερηδες διορισμένοι "εν μία νυκτί" εκτός Μονής ως Μονή, που σημειωτέον πια χειρίζονται χρήματα, λογαριασμούς και ότι περιουσιακά στοιχεία μας άρπαξαν δικαστικά από την αδελφότητα μας, πια μας αποκαλούν παράνομους και καταληψίες στο μοναστήρι που εγκαταβιούμε αδιάλειπτα πάνω από 12 αιώνες. Τώρα σαν να μην έφτανε αυτό με αφορμή τον διορισμό του κ. Δήμτσα δηλώνουν ότι "δεχόμαστε βία" και ζητάνε βοήθεια από τον νεοδιορισμένο Διοικητή. Να σας θυμίσω εδώ την επίθεση τους στους μοναχούς μας στο αντιπροσωπείο μας στις Καρυές αρχικά με βαριές την άλλη με λοστούς και την τελευταία με το bobcat. 

"Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης"

Όσον αφορά την δήλωση του νέου Διοικητή προς αυτούς ότι " μαζί θα σηκώσουμε τον σταυρό που σηκώνετε" θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι καλά θα κάνει ο νέος Διοικητής να ελέγξει πρώτα την νομιμότητα του διορισμού τους βάσει Κ.Χ.Α.Ο. και δεύτερον να ελέγξει τους πραγματικά μοναχούς τους στο μοναχολόγιο της Μονής (όχι τους διπλά εγγεγραμμένους ιερείς στην Ελλαδική εκκλησία και στο μοναχολόγιο της νέας Εσφιγμένου, που επίσης είναι παράνομο) και όταν επιβεβαιώσει τον μικρό αριθμό τους που όχι σύναξη δεν απαρτίζει αλλά σίγουρα όχι Μονή. Να καλέσει την δικαιοσύνη να παρέμβει που επίτηδες και ψευδώς δήλωναν μεγαλύτερο αριθμό μοναχών για να έχουν φόρο-απαλλαγές. Φόρο-απαλλαγές που ως λίγα άτομα δεν δικαιούνται και με "πειραγμένο" μοναχολόγιο καρπώνονται εδώ και χρόνια. Καθώς και να βάλει την δικαιοσύνη να ελέγξει πως χειρίστηκαν τα τόσα χρήματα οι τρεις μοναχοί. Τρίτο που θα θέλαμε από τον νέο Διοικητή, είναι σύμφωνα με τα παραπάνω, να μην ξεχνά ποιος πράττει βία στο περβόλι της Παναγιάς και όντως βάσει των παραπάνω παρανομιών να επαναφέρει την πραγματική νομιμότητα και δικαιοσύνη στο Άγιο Όρος.

Δηλώνουμε στην διάθεση του προς τον δρόμο αυτό...

Όμως και μία παράκληση, όταν ως νέος Διοικητής Α.Ο. ως γενικός διευθυντής της "Αποστολής" και ως εκπρόσωπος της Ελλαδικής εκκλησίας, με την σιωπή του και χαλαρά δελτία τύπου δικαιολογεί το γκρέμισμα ναού στο Βοτανικό για την ανέγερση τεμένους, δηλώσεις του με ύφος " μαζί θα σηκώσουμε τον σταυρό που σηκώνετε" απλά προκαλούν το κοινό αίσθημα. Στο Άγιο Όρος δεν "χωράνε" αβρότητες, κατά συνθήκη ψεύδη, τυπικότητες και λόγια που δεν συνάδουν με τις πράξεις. Το Άγιο Όρος είναι τόπος μετάνοιας, πίστης και αλήθειας.

Ευχόμαστε ειλικρινά αμήχανες δηλώσεις να μην προκαταβάλλουν το μέλλον. «Ες αύριον τα σπουδαία».


Εκ του γραφείου τύπου...

























Δεν υπάρχουν σχόλια: