ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047



Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ HUFFINGTON POST, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ" ή "ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ" ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ.




"Ιερά Μονή Εσφιγμένου: Μια άδικη και σκληρή δικαστική απόφαση" 


από τον κ. Αλέξανδρο Στεφανόπουλο 


Πού είναι οι «ευαισθητοποιημένοι» μας έγκριτοι νομικοί και δημοσιολόγοι; Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γιατί σιωπά και κωφεύει; Μήπως πρέπει να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία Αγάπης και Ειρήνης;
Η είδηση: «Σε ποινή φυλάκισης 20 ετών καταδικάστηκε στις 27 Ιανουαρίου 217 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο ηγούμενος της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Μεθόδιος, για τα επεισόδια με τις μολότωφ που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές. Για τα επεισόδια καταδικάστηκε και ένας ακόμη μοναχός της ίδιας Αδελφότητας. Τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν εντάλματα που θα αποσταλούν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ώστε να συλληφθούν οι φυγόποινοι μοναχοί, που βρίσκονται στο Άγιο Όρος και να οδηγηθούν στη φυλακή... Το Δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχο τον ηγούμενο Μεθόδιο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός για έκρηξη, πρόκληση εμπρησμού κ.ά. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο, κατ' εφαρμογήν προηγούμενης δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να εκτοξευτούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ. Τα παραπάνω επεισόδια εντάσσονται στην πολυετή διαμάχη μεταξύ παλιάς και νέας Αδελφότητας Εσφιγμένου. Η νέα Αδελφότητα συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους το 2005 και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το Μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς εντάσεις και επεισόδια, αμαυρώνοντας την εικόνα της μοναστικής Πολιτείας».

Αυτή είναι η είδηση όπως δόθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Και έκτοτε ουδέν νεότερο! Σχεδόν ένας μήνας από την δημοσιοποίηση της δικαστικής απόφασης και καμία (μα καμία απολύτως) άλλη αντίδραση από την κατά τα άλλα ευαισθητοποιημένη κοινωνία μας! Μόνο μια «χλιαρή» διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη προ ημερών από υποστηρικτές της κανονικής ιστορικής Μονής Εσφιγμένου. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι φώναξαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης... Μεταδόθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ της συμπρωτευουσας και από κάποια συστημικά ΜΜΕ και αυτό είναι όλο!
Καμία αντίδραση από τους κατά τα άλλα γνωστούς, διαπρεπείς και «έγκριτους» «ευαισθητοποιημένους» Πολίτες της χώρας. Καμία αντίδραση και από πουθενά από όλους εκείνους, που μόλις καεί το κέντρο της Ελλάδος ή σημειωθούν εκτεταμένες ή μεμονωμένες ταραχές και καούν τα πάντα, και ως αντίδραση η πολιτεία αναγκαστεί να κάνει καμιά προσαγωγή -προσέξτε προσαγωγή όχι σύλληψη- έτσι για το θεαθήναι κάποιων εκ των γνωστών κουκουλοφόρων και μασκοφόρων, μπαχαλάκηδων, και εκ των συνήθων «πρωταγωνιστών», οι επίσης γνωστοί μας σχολιαστές επί παντος επιστητού, δημοσιλόγοι και παπαρολόγοι της στιγμής, ξεσηκώνουν τον κόσμο! Ούτε το ως συνήθως ελληνικό facebook twitter και τα λοιπά social media πήραν φωτιά μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την καταδίκη σε κάθειρξη 20 ετών για ηθική αυτουργία στον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, «πήρε φωτιά» όπως μεταδίδουν κάθε φορά όλα τα συστημικά ΜΜΕ όπως συμβαίνει στα αλήθεια -και όχι παραμύθια- όταν μετά από ταραχές, πλιάτσικο, καταστροφές και κακουχίες ατυχών πολιτών που έτυχε να βρεθούν μπροστά σε εκεινα τα άγνωστα «γνωστά» παιδιά των Βορείων Προαστείων που κατακαίνε τα πάντα και πλιατσικολογούν στις περιουσίες των πολιτών. Αλλά άμα τους περάσουν χειροπέδες αφού τους έπιασαν επ αυτοφώρω, μετά οι γνωστοί μας δημοσιολόγοι, συγγραφείς, νομικοί, πολιτικοί κάθε απόχρωσης, ξεσηκώνουν τον κόσμο!
Τι άρθρα! Τι σχόλια στα social media! Τι γενικός χαμός! Τι ξανά και από την αρχή θα κατακάψουν τα πάντα οι ελεύθεροι δημοκράτες και άλλες (σκοτεινές) δυνάμεις μέχρι να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ. Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλα εκατοντάδες σκηνικά βγαλμένα από την ιστορία (παλαιότερη και νεότερη) της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, κάθε φορά που καίγεται η Αθήνα και άλλες πόλεις με κάθε αφορμή, αλλά άμα συλληφθεί -πόσο μάλλον να καταδικασθεί κάποιος μόνο για κάποιους μήνες - ας τολμήσουν περισσότερο έτσι για παραδειγματισμό να εφαρμόσουν απλά τον νόμο (και όχι όπως εξάντλησαν την αυστηρότητα τους οι δικαστές μας στον γέροντα Μεθόδιο της Εσφιγμένου) και τότε τα λέμε να δεις τι έχει να γίνει(!). Το έργο το έχουμε δει εκατοντάδες φορές! Αυτό που είδαμε για πρώτη φορά -και εύχομαι να είναι και η τελευταία και να μην υπάρξει συνέχεια γιατί και τραγική θα είναι και οδυνηρή και αιματοβαμμένη- είναι η καταδίκη για ηθική αυτουργία, ούτε καν για συμμετοχή δηλαδή σε βιαιοπραγίες, και ολόκληρο το σύστημα -δικαστικό και μη- έπεσε να κατασπαράξει ένα καλόγερο!
Καμία αντίδραση από τους δικηγορικούς συλλόγους. Από τα πολιτικά (εντός και εκτός Βουλής) κόμματα σιγή ιχθύος. Ουδεμία αντίδραση. Καμία ανακοίνωση έτσι για να πέσει στάχτη στα μάτια των κοινών θνητών. Κανένας δικηγορικός σύλλογος δεν είπε κουβέντα για την κατάφωρη αδικία! Ουδείς εκ των πολλών διακεκριμένων, των κατά τα άλλα λαλίστατων και έγκριτων νομικών έβγαλε άχνα! Τσιμουδιά! «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει...». Μη τύχει και κακοκαρδίσουμε τον αίτιο. Κανένας εκ των λεγομένων οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είπε λέξη! Καταδικάστηκε ένας μοναχός με ποινή λες και είχε κάψει το κέντρο της Αθήνας! Όπως το 1985 με το Κάπα Μαρούσης και το Κατράτζος Sport που είχαν καεί ολοσχερώς, αλλά ακόμα οι αίτιοι και πρωταίτιοι αναζητούνται... (ψάξτε την υπόθεση και θα καταλάβετε τι εννοώ...). Απόφαση βόμβα εναντίον ενός μοναχού για ηθική αυτουργία σε τι; Σε πρόκληση βλαβών και ηθικές φθορές; Επειδή έφερε αντίσταση κατά της αρχής;
Ας μην υποκρινόμαστε άλλο ούτε ως κοινωνία ούτε ως άτομα ούτε ως πρόσωπα. Η απόφαση, που μοιάζει περισσότερο με απόφαση καθ' υπαγόρευση και «για να είμεθα αρεστοί» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και στις μεγάλες -πολιτικές και άλλες- εξουσίες, επιβλήθηκε για άλλους λόγους. Ας είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς. Η απόφαση είναι τόσο αυστηρή προς τον ηγούμενο Μεθόδιο της Μονής Εσφιγμένου, επειδή αρνείται η Ιερά αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, να μνημονεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαθολομαίο και επειδή πρωτοστάτησε εναντίον της σύγκλησης της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, αυτή είναι η ωμή αλήθεια!Επειδή η Μονή Εσφιγμένου εξακολουθει να παραμένει πιστή στην Ορθοδοξία και Ορθοπραξία, της από αιώνων παραδοθείσας Πίστεως από τους Πατέρες της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας μας, και της δια των Αποστολικών και Αγιοπατερικών εννέα Οικουμενικών Συνόδων και στα ειωθότα, τις θεολογικές παραδόσεις, τους Ιερούς κανονες, και το πηδάλιο της Μίας Αγίας Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας, εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον για μια τριαντακονταετία, αρνείται να μνημονεύσει τον (εκάστοτε) Οικουμενικό Πατριάρχη, επειδή παραβιάστηκαν συστηματικά όροι, Κανόνες και Προϋποθέσεις της Εκκλησίας μας, όλα αυτά τα χρόνια προετιμασίας της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης. Όπως τώρα το ίδιο πράττουν δεκάδες, μεμονωμένοι και καθ' ομάδες Μοναχοί και Ιερόμοναχοι του Αγίου Όρους και άλλων μοναστικών αδελφοτήτων, αλλά και Ιεράρχες παύουν να μνημονεύσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο λόγω της γενικότερης στάσης του έναντι του διεθνούς και παγκόσμιου Οικουμενιστικού κινήματος και των σχέσεων που έχει αναπτύξει με τους Ρωαμαιοκαθολικούς τους Προτεστάντες και άλλους μη Ορθόδοξους θρησκευτικούς χριστιανικούς σχηματισμούς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Έκκλησιών(ΠΣΕ).
Κατάσταση που καθημερινά χειροτερεύει στους κόλπους της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο μετά τις «αποφάσεις» και τα κείμενα που υιοθετήθηκαν στη Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης το καλοκαίρι του 2016. Η Ορθοδοξία αυτή τη στιγμή δυστυχώς είναι διχασμένη! Κομμένη στα δύο (ίσως και τρία κομμάτια)... Αυτή είναι η μοναδική σκληρή αλήθεια που έχει να κάνει όμως ειδικώς με τον δικαστικό και νομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνον αλλά και της Ελλάδος γενικώς την βαθιά υποκρισία- που από τη μια (από)δέχεται a prioriόλα αυτά τα έκτροπα που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες και από την άλλη τηρεί ένοχη σιγή ιχθύος σε μια καταφανώς άδικη και σκληρή απόφαση, χωρίς ουδείς να αντιλαβάνεται τις συνέπειες αυτής της ως μη όφειλε δικαστικής εξέλιξης. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για την άδικη και σκληρή απόφαση για την Μονή Εσφιγμένου, παρά επειδή επειδή αρνήθηκε να παραδώσει το γραφείο (άλλως «Κονάκι» όπως λέγεται) της αντιπροσωπείας της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στη νέα κα'θ υποβολή αδελφότητα που συνέστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έσπευσαν (χλιαρά αλλά το έκαμαν) να αναγνωρίσουν και οι άλλες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας το 2005.
Και ερωτώ μήπως ήρθε η ώρα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να επέμβει και να δείξει αγαπητκή διάθεση; Μήπως η ιστορία και ο Θεός του δίδει μια θαυμάσια ευκαιρία να διορθώσει τα αδιόρθωτα; Αν ο Πάππας Ιωάννης Παύλος συγχώρεσε τον παρ' ολίγο δολοφόνο του Τούρκο Αλί Ακτζά, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν μπορεί να αναλάβει μια πρωτοβουλία αγάπης έναντι των μοναχών και του Ηγουμένου Μεθόδιου και της συνοδείας του; Ίδωμεν. Η συνέχεια και η ιστορία θα δείξει... πολλά.


ΠΗΓΗ: HUFFINGTON POST, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
http://m.huffpost.com/gr/entry/14904338

Δεν υπάρχουν σχόλια: