ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Σημαντική ΑνακοίνωσηΕυχαριστούμε όλους τους αγαπητούς αδελφούς για την ιδιαίτερη προσπάθεια και τον αγώνα που κάνουν με σκοπό την συμπαράσταση και την βοήθειά τους προς την διωκόμενη Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω, μέσα από σελίδες, ομάδες και κοινότητες οι οποίες ως κύριο σκοπό έχουν την διάδοση της Ορθοδοξίας μέσα από λόγους και συγγράμματα των Αγίων Πατέρων, την υποστήριξη της Ελληνικής οικογένειας, την ανάδειξη του έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τους αιώνες, την αγάπη και την διατήρηση της ιστορίας του Ελληνικού μας έθνους και γενικότερα την πνευματική ενίσχυση αλλά και την ορθή ενημέρωση του ευσεβούς Πληρώματος της Εκκλησίας και όλου του λαού.

Επικροτούμε όλες αυτές τις προσπάθειες και τις κοινοποιούμε παρακάτω με σκοπό την ενίσχυσή τους προς κοινό πνευματικό όφελος όλων.

Η σελίδα "Δέησις Αδιαλείπτως" (http://www.facebook.com/deisis.adialeiptws)

Ευχαριστούμε πολύ τις άξιες κυρίες διαχειρίστριές της, για την συμπαράσταση και την αγάπη τους όσον αφορά τις κοινοποιήσεις τους από την ροή της σελίδας μας.
Οι πληροφορίες και τα στοιχεία της σελίδας είναι τα εξής:

Καλώς ήλθατε στον διαδικτυακό μας χώρο αγαπητοί φίλοι.

Ο σκοπός του διαδικτυακού χώρου "Δέησις Αδιαλείπτως", είναι να αναρτεί και να κοινοποιεί πάσης φύσεως άρθρα και εικονογραφίες με σκοπό τη πυροδότηση ενός νέου κύματος ποιοτικής και ώριμης εθνοτικής αγάπης και ενός υγειούς πατριωτικού ζήλου χωρίς μισανθρωπία, αλλά με καθαρή θέαση των εθνοτικών μας χαρακτηριστικών: της αγάπης για αλήθεια και κάλλος και του αγώνα για να παραμείνουν ανόθευτα στην πατρίδα μας…
Τη μελέτη και κατά το δυνατόν τήρηση της Πατερικής και ησυχαστικής σοφίας , καθώς επίσης και της Ιεράς Παραδόσεως των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και των Θεοφόρων διδασκάλων με τη βοήθεια σύγχρονων έμπειρων αγιορειτών πατέρων.
Τον σεβασμό και την προσήλωση στον θεσμό της Ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας, τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας μας, την Ιστορία μας καθώς και στις οικοκυρικές ανάγκες του σπιτιού (διάφορα tips) αλλά και τις πολύτιμης μητρότητας. Επίσης κάνουμε μια μικρή προσπάθεια να προωθήσουμε την Ελληνική κουζίνα και την Μεσογειακή διατροφή.

Σήμερα, την εποχή που τα σύνορα πίπτουν και οι λαοί συναλέθονται πολιτισμικά στο βωμό της συγκεντρωτικής εξουσίας των παγκοσμιοτών, εμείς επιθυμούμε να παραμείνουμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Έλληνες ...

Ο διαδικτυακός μας χώρος είναι δημόσια ανοικτός προς πάντες τους ουρανόφρονες εραστές του ελληνοχριστιανικού ιδεώδους και δέχεται σχόλια, κοινοποιήσεις, παρατηρήσεις και γενικότερα την συμμετοχή και βοήθεια όλων των καλοπροαίρετων αδελφών.

Συγχωρέστε και επιτρέψτε μας την ασφαλή ανωνυμία.
Επίσης όσο είναι δυνατόν επιθυμούμε να αποφεύγουμε όσο είναι εφικτό τις χωρίς λόγο συνομιλίες και συζητήσεις άνευ σοβαρού λόγου. Προφανώς εννοείται πως αν χρειαστεί να βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε, είμαστε πάντοτε στην διαθεσή σας, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα ως προς το ιεραποστολικό έργο και την όποια ελάχιστη προσπάθειά μας να προσφέρουμε αυτό "το λεπτό της χήρας" προς άπαντες («είδε δε τινα χήραν πενιχράν βάλλουσαν εκεί δύο λεπτά» Κατά Λουκάν κεφ.21, 2)

Λυπούμαστε αλλά οποιοσδήποτε φίλος η επισκέπτης ενεργήσει με απρεπή συμπεριφορά, με τρόπο υβριστικό, συκοφαντικό ή με κάθε είδους προσβολές και γενικότερα συζητήσεων ανήθικου περιεχομένου, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να αποκλείσουμε και να διαγράψουμε άμεσα τον εν λόγω αδελφό.

Συντονιστείτε μαζί μας, διαβάζοντας, σχολιάζοντας και κοινοποιώντας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αγάπη και την τιμή που μας κάνετε.

Με εκτίμηση,
Οι διαχειριστές του διαδικτυακού χώρου "Δέησις Αδιαλείπτως"

----------------------------------

Ευχόμαστε να παραδειγματιστούν και άλλοι αδελφοί και αδελφές και να συνδράμουν με παρόμοιες προσπάθειες στον κοινό αγώνα αλλά και στην δημιουργία κοινοτήτων από φίλους της Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που θα την στηρίξουν έγκαιρα όταν έρθουν τα δύσκολα γιατί θα έχουν ενημερωθεί γρήγορα.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν στα προσωπικά μηνύματα της σελίδας μας για περαιτέρω συνεννόηση συνεργασίας.

Εκ των διαχειριστών της σελίδας
https://www.facebook.com/Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou

Δεν υπάρχουν σχόλια: