ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Aποκλειστικά για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ"
για τον Νομό Αττικής κος. Παντελεήμων Δούκας, κντ: 6956203038

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ο Νίκος Νικολόπουλος για την Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου


«Μπήκε η βία ακόμη και στο περιβόλι της Παναγίας, εικόνες  ταραχών  που δεν έχουν σχέση με το αγιώνυμο  όρος της σιωπής και της προσευχής. Ποιοι αλήθεια δημιουργούν την ένταση στη μονή  Εσφιγμένου και προκαλούν θλίψη στις καρδιές  όλων των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών»; δήλωσε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μάλιστα κινείται άμεσα ώστε το θέμα να έρθει στη Βουλή μέσω ερώτησης που καταθέτει.
Ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε πως το αυτοδιοικητικό σύστημα της  Αθωνικής πολιτείας με την παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ και με ασφαλιστικά μέτρα απειλείται σοβαρά. Η παρουσία της Αστυνομίας στο Περιβόλι της Παναγίας, κλονίζει τους θεοΐδρυτους θεσμούς και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από τα ήδη υπάρχοντα. Πιστεύουμε στο Χριστιανικό, αδελφικό διάλογο, στην ειλικρινή συνεννόηση. Χωρίς βία.
Οι εσφιγμενίτες είναι ζηλωτές, εκφράζονται με σκληρά λόγια για όσους ξεφεύγουν από την παράδοση και τους κανόνες, είναι απόλυτοι στην πίστη και στα ιερά θέσμια. Όμως είναι αυτοί οι λαμπαδηδρόμοι… Έρχονται από χίλια χρόνια πίσω. Η αποστολή τους είναι να «ορθοτομούν το λόγο της αληθείας» χωρίς συμβιβασμούς και σκοπιμότητες. Ποιο επέτρεψαν να έχουμε δύο αδελφότητες στην ίδια μονή; Ιδού τα αποτελέσματα.
Η νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη αδελφότητα πρέπει να φύγει από τι κονάκι ούτως ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης της μονής με μισό εκατομμύριο ευρώ από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα».
Η ερώτηση που κατατίθεται στην Βουλή συγκεκριμένα αναφέρει:
«Οι Χριστιανοδημοκράτες Ελλάδος και σύσσωμο το χριστεπώνυμο πλήθος παρακολούθησαν να σηκώνεται και πάλι το λάβαρο «Ορθοδοξία ή Θάνατος στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους. 
Οι έριδες αμαυρώνουν για μία ακόμη φορά την εικόνα στο Περιβόλι της Παναγιάς μετά τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν.

Η περιοχή μεταξύ των δύο αντιπροσωπείων της Εσφιγμένου στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους στις Καρυές εδώ και αρκετές ημέρες ‘’μυρίζει μπαρούτι’’.
Οι μοναχοί της νέας αδελφότητας με προσφυγή τους στα δικαστήρια της Χαλκιδικής κέρδισαν προσωρινή διαταγή για την εκκένωση του παλιού κτιρίου στο οποίο ζουν οι ζηλωτές, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής.
Οι ζηλωτές, που χρόνια εγκαταβιούν και μονάζουν στην Ι.Μ. Εσφιγμένου, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας από το τέλος του 2002 έχουν χαρακτηριστεί «σχισματικοί» και ζητήθηκε να απελαθούν από το Άγιον Όρος, όταν πληροφορήθηκαν την απόφαση εκκένωσης, ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στο παλιό κονάκι και περίμεναν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Το θέμα της εν λόγω Μονής έχει πλέον κλείσει για το Οικουμενικό Πατριαρχείο διά της αποστολής Εξαρχίας στην Ιερά Κοινότητα.
Η εφαρμογή όμως της αποφάσεως υπόκειται στην εξουσία του Ελληνικού κράτους.
Και ενώ το Πατριαρχείο τάσσεται κατά της βίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος: «Ευχόμεθα η εκτέλεσις της αποφάσεως να υλοποιηθεί εν ειρήνη»,  η Ελληνική Κυβέρνηση πράττει το αντίθετο, διακινδυνεύοντας να γκρεμίσει όχι το κονάκι αλλά αυτή την ίδια θεοίδρυτη Αθωνική Πολιτεία με αστυνομικές δυνάμεις.
Η πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους επισημαίνει ότι το ζήτημα, πλέον, εμπίπτει στην αρμοδιότητα της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών.

Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, Ηρακλής Μωραϊτης, ανάφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός των Καρυών.
Ο ίδιος δήλωσε ότι «μέσα στο κονάκι βρίσκονται περίπου 50 άτομα, εκ των οποίων οι μοναχοί είναι λιγότεροι από δέκα ενώ οι υπόλοιποι είναι λαϊκοί που έχουν έλθει για να υποστηρίξουν τους μοναχούς».
Την Τρίτη, από την πλευρά της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου κατατέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορά για τις σχετικές ενέργειες των αστυνομικών αρχών και συγκεκριμένα του αστυνομικού τμήματος Καρυών, της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής και του αρχηγείου στην Αθήνα.
«Η αναφορά περιγράφει τις ενέργειες των προσώπων που ασχολήθηκαν με το θέμα, ξεκινώντας από τις 18 Απριλίου του 2013, οπότε δόθηκε εντολή από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους για την εκκένωση του αντιπροσωπείου της μονής στις Καρυές, και φτάνει μέχρι τις 15 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία δημοσιεύτηκε η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για την εκτέλεση της απόφασης» εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δικηγόρος, Διογένης Καραγιαννακίδης.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόσωπος της νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου, πατήρ Γαβριήλ αναφέρθηκε σε μια διάχυτη ανησυχία που υπάρχει στην περιοχή των Καρυών και από την πλευρά της Ιεράς Κοινότητας αλλά και από τους απλούς μοναχούς.
Σημείωσε, επίσης, ότι «πολλοί είναι εκείνοι που δέχτηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ζητούν την υποστήριξη της παλαιάς αδελφότητας» και τόνισε πως τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν συνέβησαν σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τον ναό του Πρωτάτου, το κτίριο της Ιεράς Επιστασίας της Ιεράς Κοινότητας, την έδρα της πολιτικής διοίκησης και το κτίριο της αστυνομίας.
Οι Χριστιανοδημοκράτες Ελλάδος, δεν μπορούν να μείνουν άπραγοι μπροστά σε ένα νέο επεισόδιο, που πληροφορούμεθα ότι απειλείται.
Ούτε οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα επιτρέψουν να χυθεί αίμα μοναχών και  να ποτίζει το Αγιορείτικο χώμα, το οποίο θα εκθέσει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ιεροσύνη, σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, από σύνεση και σωφροσύνη και για τούτο καλούμε τον αρμόδιο υπουργό, να προστατεύσει την ηρεμία και τη γαλήνη στο Άγιο Όρος, συντονίζοντας τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποφευχθούν τραγελαφικές εικόνες του παρελθόντος που αμαύρωσαν την εικόνα της χώρας.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Ø    Ποια η θέση των αρμοδίων Υπουργών;
Ø    Έχουν δώσει οι αρμόδιοι Υπουργοί οδηγίες για την αποφυγή νέων επεισοδίων;
Ø    Η Κυβέρνηση θα δράσει επιτέλους ή θα παρακολουθεί αμέτοχο σαν να πρόκειται για ένα θέμα που δεν αφορά τον Ελληνισμό?
Ø    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης διαφωνεί με τη διαχείριση του θέματος εκ μέρους τους»
Και κλείνει ρωτώντας:

Ø    Οι Εσφιγμενίτες μοναχοί της παλιάς αδελφότητας δεν επιθυμούν όμως να έχουν καμία σχέση με τους πλήρως αποχριστιανοποιημένους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Έχουν ή όχι αυτό το δικαίωμα; να τηρούν όσα η πίστη τούς υπαγορεύει; σύμφωνα προς το σχήμα και την αποστολή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: