ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Άθρο της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ" για τις διώξεις της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Ως υπέυθυνο λόγο των διώξεων στην Μονή μας θεωρεί το Ρωσικό Πατριαρχείο (κατά την εφημερίδα), την εγωιστική στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ... "διώξεις", πολύ μικρή η λέξη για να περιγράψει την αρπαγή του ονόματος καθώς και της περιουσίας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, από μια αδελφότητα 5 μοναχών (Κατσουλιέριδων) που η κουρά του ηγούμενου της είναι εκτός Αγίου Όρους, ενάντια στον Κ.Χ.Α.Ο Αγίου Όρους. Επίσης πάλι πολύ μικρή η λέξη για να περιγράψει κανείς τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των 107 μοναχών μας. Ας ελπίσουμε ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα να πρυτανεύσει η Χριστιανική πίστη, αγάπη και φρόνημα και να δικαιωθεί ο αγώνας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και η νομιμότητα εν γένει στο Α.Ο .
Από όπου και αν προέρχεται η όποια πρωτοβουλία προς αυτό τον δρόμο, οι πιστοί της Ιστορικής Ιεράς Μονής δηλώνουν ευγνωμοσύνη. Περιμέναμε άδικα τόσο καιρό κάτι ανάλογο από την πολιτεία ή τον Οικουμενικό Πατριάρχη ας είναι οι Ρώσοι αδελφοί μας, ως ψυχρεμότεροι, αυτοί που θα "οδηγήσουν" τις διαδικασίες για μια λύση.
Ας ελπίσουμε επίσης ότι δεν είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι από το Φανάρι, ώστε στον κίνδυνο (διπλωματικό) της Ρώσικης παρέμβασης, να πιέσουν από την πολιτεία την όποια εξέλιξη εναντίον της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Πατώντας πάνω στον τίτλο αυτού του θέματος διαβάζετε όλο το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: