ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ιερή Πλεκτάνη

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΤΗ ΓΑΖΑ - ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008!! ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ!

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Χουβαρντιλίκι Ντόρας. Περίπου 4 εκατ. ευρώ έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου Θεόφιλο για να εξοφληθεί χρέος από την εποχή του αοίδιμου Διοδώρου εξ αιτίας μιας αθετημένης συμφωνίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με εβραϊκή εταιρεία.

Σύμφωνα με το διπλανό δημοσίευμα της εφημερίδας “Παρασκευή+13” (03.11.2006) «με μεσολάβηση της Ντ. Μπακογιάννη, εστάλησαν στο λογαριασμό του γ. προξενείου της Ιερουσαλήμ περίπου 4 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή χρέους του Πατριαρχείου προς την κατασκευαστική εταιρεία ΣΙΝΤΡΟΝ [...] εξαιτίας της ακύρωσης συμφωνίας ανοικοδόμησης πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Αμπού Τορ [...] Το ποσό μεταφέρθηκε από το λογαριασμό του ελληνικού γενικού προξενείου Ιεροσολύμων στο ισραηλινό δικαστήριο γεγονός το οποίο επέτρεψε την επιστροφή ακινήτων στο Πατριαρχείο... ».

Για την ιστορία η υπόθεση Αμπού Τορ περιλαμβάνει μερικές ακόμη διευκρινιστικές λεπτομέρειες-πληροφορίες που δυστυχώς ο συντάκτης του κειμένου ξέχασε (;) όπως ότι α) ο Πατριάρχης Ειρηναίος δεν ήταν ποτέ συμβαλλόμενο μέρος στην συναλλαγή με την εταιρεία Σίντρον Κορπορέισον β) η συμφωνία έγινε το 1995 επί Πατριάρχου Διοδώρου γ) το 1997 ο μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος ήταν εκείνος ο οποίος ζώντος του Πατριάρχου Διοδώρου ανακοίνωσε την διάλυση/ματαίωση της συμφωνίας δ) η εταιρεία που είχε αρχίσει όλες τις απαραίτητες προεργασίες όντως κατέφυγε στη δικαιοσύνη του Ισραήλ ζητώντας αποζημίωση, η οποία, μετά τον θάνατο του Πατριάρχου Διοδώρου και κατόπιν διαιτητικής απόφασης, ανήλθε στο ποσό των $8.800.000. Επίσης, το δικαστήριο προς ικανοποίηση του αιτήματος της συμβεβλημένης με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εταιρείας, με απόφασή του, που κοινοποίησε στις τράπεζες, δέσμευσε λογαριασμούς του Πατριαρχείου και κατέσχεσε μέρος της ακίνητης περιουσίας του.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος που κληρονόμησε το δυσχερές οικονομικό πρόβλημα, σε οκτασέλιδη επιστολή του που απέστειλε στις αρχές Μαρτίου 2007 προς τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας μεταξύ άλλων ανακαλεί στη μνήμη τους πως αφενός είχε ζητήσει οικονομική βοήθεια (παροχή δανείου) από την Ελλάδα μέσω του τότε υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σκανδαλάκη, αφετέρου είχε διορίσει επιτροπή εξευρέσεως χρημάτων στην οποία μετείχε και ο αρχιμανδρίτης τότε Θεόφιλος.

Για τους αμνήμονες και τους αδαείς σχετικά με την αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι την περίοδο που δόθηκαν τα χρήματα από την τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη οι ισραηλινές κυβερνήσεις του Αριέλ Σαρόν και του Εχούντ Ολμέρτ δεν είχαν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια με την οποία να αποδέχονται την αποκήρυξη του Πατριάρχη Ειρηναίου, την έγκριση του τοποτηρητή μητροπολίτη Πέτρας Κορνήλιου, τον κατάλογο υποψηφίων προς διαδοχή του μακαριωτάτου, την εκλογή, την ενθρόνιση και την αναγνώριση του μοιχεπιβάτη Θεόφιλου.


Ωστόσο, αν υιοθετήσο
υμε ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κυμαινόταν σε 3 με 4 εκατομμύρια δολάρια (βλ. «Έθνος» 19.06.2005) τότε σίγουρα η μεσολάβηση της Ντ. Μπακογιάννη αποδείχτηκε μεγάλο χουβαρντιλίκι προκειμένου να πείσει τον πρώην ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ, πως ο αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος ήταν αυτός που απολάμβανε την εύνοια και την υποστήριξη της κυβέρνησης Καραμανλή.


Υ.Γ. 1 «... Το υπουργείο Εξωτερικών και μάλιστα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχουν αποδείξει εμπράκτως την υποστήριξή τους προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό... »
.

Ο μοιχεπιβάτης Θεόφιλος στo «Πρώτο Θέμα» (16.11.2008)

Υ.Γ. 2 «... Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να αποπληρώσουμε το γνωστό χρέος του Άμπου Τορ, το οποίο παραλάβαμε από τον προκάτοχό μας [...]. Μετά την αντικανονική και παράνομη «εκλογή» του Θεοφίλου, εδόθηκαν αμέσως τα χρήματα από το υπουργείο Εξωτερικών [...] και αμέσως κυκλοφόρησε η είδηση στα ΜΜΕ ότι ο Θεόφιλος πλήρωσε το χρέος που υπήρχε από τον Ειρηναίο... ».

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο («Espresso της Κυριακής», 13.01.2008)

Αναρτήθηκε από Ιερή Πλεκτάνη στις 1:23 μ.μ. http://img2.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια: