ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ Α'

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων & πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Ειρηναίος Α' και οι συνθήκες διαβίωσης του. Αναφορά στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Πατριάρχη Ειρηναίου από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του Πατριαρχείου, ειδικά από τον κ. Θεόφιλο και τις κρατικές αρχές που τον στηρίζουν!
Συνθήκες διαβίωσης - Δεν του επιτρέπεται να βγεί από το κελί του. Είναι κλειδωμένος από έξω, σε 24ωρη βάση. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν (φίλους, υποστηρικτές, προσκυνητές, ποίμνιο) να τον επισκεφθεί. Απέρριψε τον ισχυρισμό του Θεόφιλου ότι αρνήθηκε τροφή που του προσφέρθηκε και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν του προσφέρθηκε τροφή από τον Θεόφιλο. Έχει προμήθειες φαγητού στο ψυγείο του και στο κελί του προερχόμενες από φιλικά άτομα και υποστηρικτές του.

Δεν του επιτρεπόταν να επισκεφθεί και να λειτουργήσει στην μικρή εκκλησία της Αγίας Θέκλας που βρίσκεται δίπλα στο κελί του.Δεν του προσφέρονται καθόλου διευκολύνσεις όσον αφορά ιατρική περίθαλψη και υπηρεσίες καθαριότητας. Καθαρίζει ο ίδιος το κελί του.

Η λεγόμενη εκθρόνισή του ήταν και είναι παράνομη και ενάντια σε όλους τους κανόνες του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ελλληνορθόδοξης Εκκλησίας. Σχετικά με αυτό επικαλέστηκε τη γνώμη του κ. Σπυρίδωνα Κοντογιάννη. Καθηγητή Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο εν λόγω καθηγητής επιβεβαίωσε ότι η λεγόμενη εκθρόνιση του κ. Ειρηναίου ήταν αναπόδεκτος, παράνομη και άκυρη εξ' αρχής. Πάνω σε αυτό το θέμα ο Πατριάρχης Ειρηναίος Α' δηλώνει ότι η λεγόμενη εκθρόνισή ήταν το προϊόν μας σκευωρίας εναντίον του από ανθρώπους και αρχές που δεν τον συμπαθούσαν διότι τους αντιστεκόταν σε θέματα και ζητήματα αρχών και Ορθοδοξίας.

Έχει απορρίψει την άποψη που δημοσιεύτηκε, δηλαδή ότι πραγματοποίησε αντικανονικές μεταβιβάσεις εκκλησιαστικής περιουσίας του Πατριαρχείου και έχει προκαλέσει οποιονδήποτε έχει αποδείξεις να τις παρουσιάσει. Κατά τον κ. Ειρηναίο κάποιο άτομο ονόματι Παπαδήμας καταχράστηκε και παραποίησε ένα πληρεξούσιο πέρα από ενάντια στις εντολές του κ. Ειρηναίου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος κρατείται απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, κλειδωμένος από έξω σαν φυλακισμένος κάτω από απάνθρωπες, εξευτελιστικές και καταπιεστικές συνθήκες ζωής, χωρίς κανένα λόγο, παράνομα και ειδικά ενάντια στα σχετικά ανθρώπινα δικαιώματα που διασφαλίζονται από πολλές διεθνείς συμβάσεις και πράξεις. Δυστυχώς το κράτος του Ισραήλ δεν επικύρωσε το προαιρετικό πρωτόκολλο του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών πάνω στα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα με αποτέλεσμα άτομα κάτω από τη δικαιοδοσία του να στερούνται προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους δυνάμει του Συμφώνου αυτού. Όμως πρέπει να προσθέσω, ότι βάσει των γεγονότων που θεωρώ ως αποδεδειγμένα στην περίπτωση αυτή τα ακόλουθα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Ειρηναίου που απορρέουν από το πιο πάνω Σύμφωνο, παραβιάστηκαν και συνεχίζουν να παραβιάζονται από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του Πατριαρχείου, ειδικά από τον Θεόφιλο και τις κρατικές αρχές που τον στηρίζουν.

α. « Το δικαίωμα να μην υπόκειται σε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση»
(Άρθρο 7).
Η μαρτυρία που υποσηρίζει αυτή την παραβίαση, απαρτίζεται από τις συνθήκες διαβίωσης που επιβάλλονται στον κ. Ειρηναίο με την μορφή της απομόνωσης, στέρησης τροφής, στέρησης της ιατρικής περίθαλψης και άλλων αναγκαίων διευκολύνσεων καθώς και το κλείδωμα του κελιού του από έξω.

β. «Το δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια του ατόμου» (Άρθρο 9).
Αυτό αποδεικνύεται από την κατ΄ουσία κράτηση του κ Ειρηναίου στο Πατριαρχείο και την παρεμπόδιση του κόσμου να τον επισκέπτεται χωρίς την άδεια του κ। Θεόφιλου, που αποφασίζει επί του προκείμενου με μια απόλυτη και εν πολλοίς αυθαίρετη διακριτική εξουσία.

γ. «Το δικαίωμα της μη υποβολής σε αυθαίρετη και παράνομη επέμβαση στην ιδιωτική ζωή και κατοικία» (Άρθρο 17)
Αυτό υποστηρίζεται από τους περιορισμούς σχετικά με την χρήση του κελιού του και την απειλή απαγόρευσης επιστροφής σε αυτό αν για οποιονδήποτε λόγο φύγει από αυτό, έστω και προσωρινά.

δ. «Την ελευθερία να εκδηλώσει κάποιος τη θρησκεία του» (Άρθρο 18).
Αυτό αποδεικνύεται από την μαρτυρία ότι δεν επιτρέπεται στον κ. Ειρηναίο να λειτουργήσει στην Εκκλησία δίπλα από το κελί του ή ακόμα και να την επισκεφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: