ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Ορθοδοξία ή Θάνατος

Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...

Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, "λοστούς και βαριές".

Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : www.esfigmenou.com


Email Γραφείου Τύπου γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (κ. Ηρακλής Μωραϊτης, κντ: 6977253297) : iera.moni.esfigmenou@gmail.com

Email Περιοδικού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" (αποστολή υλικού προς δημοσίευση): vmag888@yahoo.gr

Υπεύθυνος περιοδικού "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" είναι ο Εσφιγμενίτης Ιερομόναχος, π. Γρηγόριος, κντ: 6973345171

Υπεύθυνη για θέματα συνδρομών "ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ" :
κα. Μαρία Γιωτοπούλου, κντ: 6973345179

Σύλλογοι που διατηρούν την μετάνοια τους στην γνησία και πατροπαράδοτη Ιερά Μονή Εσφιγμένου :

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αθηνών, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κντ: 6937024386

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Αλεξανδρουπόλεως, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Πρόεδρος: κ.Ηλίας Νάσος, κντ: 6976856288

Υπό σύσταση Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Θεσ/νίκης, ο Αγ.Ιωάννης Θεολόγος, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Μορφίδης, κντ: 6976074111

Σύλλογος φίλων Αγίου Όρους Καβάλας, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Ευαγγελίδης, κντ: 6978897047

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Άθρο της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ" για τις διώξεις της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Ως υπέυθυνο λόγο των διώξεων στην Μονή μας θεωρεί το Ρωσικό Πατριαρχείο (κατά την εφημερίδα), την εγωιστική στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ... "διώξεις", πολύ μικρή η λέξη για να περιγράψει την αρπαγή του ονόματος καθώς και της περιουσίας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, από μια αδελφότητα 5 μοναχών (Κατσουλιέριδων) που η κουρά του ηγούμενου της είναι εκτός Αγίου Όρους, ενάντια στον Κ.Χ.Α.Ο Αγίου Όρους. Επίσης πάλι πολύ μικρή η λέξη για να περιγράψει κανείς τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των 107 μοναχών μας. Ας ελπίσουμε ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα να πρυτανεύσει η Χριστιανική πίστη, αγάπη και φρόνημα και να δικαιωθεί ο αγώνας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και η νομιμότητα εν γένει στο Α.Ο .
Από όπου και αν προέρχεται η όποια πρωτοβουλία προς αυτό τον δρόμο, οι πιστοί της Ιστορικής Ιεράς Μονής δηλώνουν ευγνωμοσύνη. Περιμέναμε άδικα τόσο καιρό κάτι ανάλογο από την πολιτεία ή τον Οικουμενικό Πατριάρχη ας είναι οι Ρώσοι αδελφοί μας, ως ψυχρεμότεροι, αυτοί που θα "οδηγήσουν" τις διαδικασίες για μια λύση.
Ας ελπίσουμε επίσης ότι δεν είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι από το Φανάρι, ώστε στον κίνδυνο (διπλωματικό) της Ρώσικης παρέμβασης, να πιέσουν από την πολιτεία την όποια εξέλιξη εναντίον της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Πατώντας πάνω στον τίτλο αυτού του θέματος διαβάζετε όλο το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, περί Ι.Μ. Εσφιγμένουκ. Μεθοδίου. Όλοι αυτοί ουχί ευκαταφρονήτως, τελούν ως ενεργοί πυρήνες Πίστεως πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών. Όλοι εμείς, ανησυχούμε για την εν συνόλω Εκκλησιαστική μηχανή που επιτρέπει παρόμοιους διωγμούς ή συνηγορεί σιωπηλώς προς αυτούς.

Με αγάπη και εκτίμηση, λοιπόν, σας παρακαλούμε να ενσκήψετε και σε αυτό το θέμα (μείζον για εμάς), διότι αφορά την πρωτοφανή ταλαιπωρία ανθρώπων, που δεν είναι χειρότεροι όλων ημων που απολαμβάνουμε ελευθέρως τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη άνευ πείνας και στερήσεων. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν πράγματα και θάματα, κατά παράβασιν βασικών άρθρων του Συντάγματος, ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων, περιθωριοποιώντας αδύναμα γεροντάκια, μπροστά στα αμήχανα όμματα όλων ημων και την σιωπηράν αδιαφορίαν κλήρου και λαού.

Αυτή τη στιγμή υποφέρουν επειδή:

· Τους έκοψαν το ρεύμα και τα τηλέφωνα (που πλήρωναν κανονικά).

· Τους έκοψαν το ταχυδρομείο (παρακρατείται παρανόμως, οτιδήποτε τους αποστέλλεται).

· Τους πήραν το τρακτέρ (όχημα πρώτης ανάγκης γεωργικών και άλλων αναγκών).

· Τους πήραν τα λίγα ενοίκια που ελάμβαναν από περιουσιακά στοιχεία της Ιεράς Μονής.

· Τους αφαίρεσαν τις κρατικές επιχορηγήσεις που έπαιρναν ανέκαθεν.

· Τους απαγόρεψαν το ψάρεμα (μπροστά στα «πόδια» τους).

· Τους κατάσχεσαν τις λίγες βάρκες αμέσου ανάγκης και επιβιώσεως.

· Τους απαγόρεψαν οιανδήποτε είσοδο τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης (καταδικασμένοι εις τον δια λιμού θάνατον).

· Τους απαγόρεψαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απελάζοντας τον ιατρό της μονής με εγκληματικές συνέπειες, ώστε οι θάνατοι που ακολούθησαν μετά το 2005 να παραμένουν αδιάγνωστοι σε αβοήθητους ανθρώπους.

· Απαγορεύουν την είσοδο προσκυνητών και όλων όσων θέλουν να επικοινωνούν με την Ι.Μ.Ε.

· Απαγορεύεται η είσοδος - έξοδος ακόμα κα των ιδίων πατέρων της Μονής.

· Τους αφαίρεσαν την ατέλεια των καυσίμων, αντιθέτως πληρώνουν αυτά σε μαύρη αγορά.

· Τους αναγκάζουν προκειμένου για την επιβίωσιν των, να κινούνται με δικό τους τρόπο, όχι τον ενδεδειγμένο – τους αναγκάζουν σε παρανομία.

· Εξεδίωξαν μοναχούς της πατροπαράδοτης Ι.Μ.Ε. από το Κονάκι στις Καρυές (Αντιπροσωπείο), με βαριοπούλες και λοστούς κατά παράβασιν της μοναχικής ιδιότητος, διότι δεν είχαν άλλα «δικαιότερα» μέσα.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν τον ανηλεή διωγμό των κανονικών πατέρων, τους οποίους όλοι εμείς γνωρίζουμε πάππον προς πάππον πνευματικώς, μετά των οποίων συνομολογούμε την Πίστην μας με την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος. Οι πατέρες αυτοί, το μόνο κακό που έκαναν ήταν το να παραμείνουν πιστοί στις παραδόσεις και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, δηλαδή να παραμείνουν Ορθόδοξοι μετά ζήλου, προκειμένου να αποδείξουν έμπρακτα τους λόγους για τους οποίους ευρέθησαν στο Άγιον Όρος, οπλισμένοι με το κομποσκοίνι, την αγάπη και την υπομονή και όχι με βαριοπούλες, λοστούς και αλλεπάλληλα εξουθενωτικά δικαστήρια, όπως συμπεριφέρεται η νέα μικρή ομάδα, που φέρεται ως νέα διεκδικούσα (από το πουθενά) αδελφότητα.

Για τους τελευταίους, πρέπει να γνωρίζουν, ότι το Άγιον Όρος δεν είναι τόπος παραθερισμού, ούτε κατασκήνωσις ασκουμένων προσκόπων, ούτε θέρετρο αναψυχής, συναλλαγών, απολαβών και απολαύσεων. Το Άγιον Όρος είναι τόπος μαρτυρίου, το περιβόλι της Παναγίας Θεοτόκου και το λιμάνι Σωτηρίας όλων των Πιστών. Για την Ελλάδα «ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ». Πάσα κακία, πας διωγμός, πάσα φιλονικία, πάσα εμμονή και δόλος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ.

Ναι, οι γνήσιοι Πατέρες της Ι.Μ.Ε., διαφοροποιούνται από πάσαν καινοτομίαν και κακότητα.

Ναι, ήλεγξαν ποιμένες και ποιμενάρχες… Βεβαίως καλώς έπραξαν! Αυτός είναι ο σκοπός όπως αντιστοιχεί και στο Συναξάρι της Εκκλησίας.

Ναι, ήλεγξαν αιρετικούς ποιμένες για εκτροπές εκ των Ιερών Κανόνων και την άρση κωλυμάτων και ακοινωνησίας μεταξύ Ανατολής και Δύσεως και καλώς έπραξαν.

Ναι, διέκοψαν το μνημόσυνο μνημονευτών, λατινοφρόνων και λοιπών αιρετικών Ιεραρχών ακολουθούντες όχι ιδίαν πρωτοβουλίαν, αλλά τους Ιερούς Κανόνες, ως γνώμονα Πίστεως.

Ναι, διέκοψαν και το μνημόσυνο του νυν Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Κατά την Εκκλησιαστική Παράδοση πολλοί δεν εμνημόνευσαν Πατριάρχες, όπως φαίνεται στο Συνοδικό και το Συναξάρι της Εκκλησίας, όμως δεν εδιώχθησαν, αντιθέτως η Εκκλησίας τους τίμησε και τους ανακήρυξε ως Αγίους, Ομολογητάς της Πίστεως.

Ναι, υποτίμησαν τα χρήματα της Δύσεως παραδειγματικά (πακτωλόν πολλών εκατομμυρίων ευρώ), από τα οποία τώρα διώκονται διασυρόμενοι σε δεκάδες εξουθενωτικά δικαστήρια, από την ως άνω νέα, μικρά αδελφότητα (οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κατευθύνονται από εντολές του Πατριάρχου μας, φυσικά δεν γνωρίζουμε εάν γνωρίζει σχετικά ο Πατριάρχης).

Ναι, ηρνήθησαν την Ένωσιν των Εκκλησιών ως ορίζουν τα Πατερικά κείμενα.

Ναι, κατέκριναν το Πρωτείον του Πάπα Ρώμης, το οποίον τρείς φορές εψήφισεν η επικρατούσα Εκκλησία της Ελλάδος (σε Ραβέννα 2007, σε Βιέννη 2009 και Κύπρο 2010).

Ναι, αντιδρούν σε αντικανονικές πράξεις συμπροσευχών και συλλείτουργων, κοινού Ποτηρίου με διαφόρους αιρετικούς, καθώς και «ψευτοδιαλόγων» σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρας Ιωάννην Χρυσόστομον και Βασίλειον τον Μέγα.

Όλα τα ανωτέρω, μας μαρτυρούν ότι εκεί που εξαντλείται η κοινή λογική και το συμφέρον, αρχίζει η χάρις του Θεού… διότι όλη τους η συμπεριφορά αφορά εφαρμογή των εντολών των Αγίων Πατέρων και των επτά Οικουμενικών Συνόδων και σαφώς δεν πρόκειται για ιδιοτροπία της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, υπό τον Θεοδώρητον Ηγούμενον κ. Μεθόδιον, για όλους εμάς τους συνυπογράφοντες την παρούσα, όχι μόνον αποτελούν τον σωτηριώδη δρόμο, τον ποθούμενον από την Εκκλησία μας, αλλά και θαυμαστοί στην σταθερότητα της Πίστεως, χαρακτηριζόμενοι πνευματικά ως γνήσιοι κληρονόμοι της αλωβήτου Πίστεως.

Η όλη τους θαυμαστή συμπεριφορά και ασκητική διακονία, αποτελεί τον «Φάρο» του ζηλωτισμού, μέσω των Ιερών Αγώνων για θέματα εικονομαχίας, σχίσματος, αιρέσεων, οικουμενισμού, φιλενωτικών τάσεων των εκάστοτε κατά πλάνην εκκλησιομάχων, αγιομάχων και Θεομάχων, προσευχόμενοι για όλους αυτούς, πάντοτε εν μετανοία, αγρυπνία, νηστεία και προσευχή. Φυσικά, όχι με χέρια οπλισμένα με λοστούς και βαριοπούλες…! Έτσι έπρεπε να κάνουν, γι’ αυτούς τους λόγους πήγαν στο Άγιον Όρος.

Ποίον έβλαψαν; Ποίου τα συμφέροντα έθιξαν; Ποίον εμείωσαν; Ποίους κακομεταχειρίστηκαν; Ποίους εδίωξαν δικαστικά; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. Αντιθέτως, υπέστησαν υπομονετικά όλες τις ανωτέρω δοκιμασίες, ως γνήσιοι μάρτυρες της Ορθοδόξου Πίστεως και εγεύθησαν τις τεχνικά επιβαλλόμενες ανυπόστατες κατηγορίες, περί δήθεν αιρετικών και καταληψιών της Μονής. Έτσι ευκολότερα θα ετίθεντο εκτός Αγίου Όρους, όπως προβλέπεται για παρόμοιες περιπτώσεις στο καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους.

Επιτέλους κύριε Πρωθυπουργέ! Περιμένουμε από εσάς τις δικές σας ενέργειες για μια νόμιμη, δίκαιη και πραγματική λύση υπέρ των γερόντων (σήμερα 107) της παλαιφάτου Ι.Μ.Ε. Πάρτε θαρραλέα θέση ενώπιον Θεού και ανθρώπων!

Επειδή ο τύπος βοά, από το 2002 έως σήμερα, ενοχοποιώντας τον Πατριάρχη ως υπαίτιο του διωγμού της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο Οικουμενικός θα έπεφτε τόσο χαμηλά και ύπουλα, να προωθεί άλλους αντί άλλων και να καταπιέζει ένα Άγιο Μοναστήρι, όχι εν λευκω αλλά εν κρυπτω και παραβύστω, είτε επειδή δεν έχει το δικαίωμα και γι’ αυτό δρα απροσώπως και υπογείως. Για ότι κακό διασύρεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την μικρή ομάδα, υπό την καθοδήγηση του κ. Χρυσοστόμου Κατσουλιέρη, θα πρέπει να αποκατασταθεί η φήμη του παγκοσμίως, δηλαδή σε κάθε σημείο της γης που έφθασαν τα σκάνδαλα από οπουδήποτε και αν προήλθαν εις βάρος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, την οποία αγαπά σέβεται και ακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, επί τη δοθείση ευκαιρία της επισκέψεώς σας, την 09/10/2011 εις το Άγιον Όρος, σας εφιστούμε την προσοχή ανθρωπίνως, αξιοπρεπώς και με το αξιόκριτο μάτι της εμπειρίας την οποία διαθέτετε και την οποία, επιβάλλεται, να λάβετε υπ’ όψιν σας για ότι αφορά τις ανησυχίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που σας παρακολουθούν και περιμένουν από εσάς, ότι περνάει από το χέρι σας, ανεπηρέαστα και αξιοκρατικά, διατηρώντας αλώβητη την προσωπική σας ακτινοβολία:

Α) Προς δόξαν Θεού.

Β)Προς ανακούφισιν των 107 Πατέρων, των εισέτι μαστιζομένων και καταδικασμένων σε πείνα και αποκλεισμό άνευ λόγου και αιτίας.

Γ) Προς διευκόλυνση του ποιμνίου, των προσκυνητών, των έως άρτι αποκλειομένων και εμποδιζομένων να επιτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και ιδιαίτερα το δικαίωμα της μετάνοιάς των, στην εν λόγω Ι.Μ.Ε., όπως πάντοτε έπρατταν ακώλυτα.

Δ)Προς αναζήτησιν του υστερήματος αγάπης του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, επί τη ευκαιρία της επετείου των 20 ετών, από την ενθρόνισίν του. Περιμένουμε και από αυτόν την άμεσο λύση, ως δείγμα ανωτέρου πνευματικού ανδρός, με αρετές ανάλογες του σχήματος, των μεγάλων Πατριαρχών που χαίρουν το «ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ».

Ε) Χάριν της ειρήνης και της ευημερίας όλων των Ελλήνων εντός και εκτός του Αγίου Όρους.

Ζ) Για την συνέχιση της Ιστορίας, όπως οι Πατέρες διατήρησαν το Άγιον Όρος μέχρι σήμερα, δηλαδή στο άπλετον φως της αγάπης και της μετανοίας και όχι στο σκότος της μισαλλοδοξίας, της κακίας, του μίσους, της εκδικήσεως, της αδιαλλαξίας, της περιθωριοποιήσεως και μοχθηρίας, έναντι αδελφών εν Χριστω, διότι τότε το ΟΡΟΣ αυτό δεν θα είναι ΑΓΙΟΝ, αλλά ΑΓΡΙΟΝ. Με αναλόγους ρασοφόρους που δεν θα λέγονται πλέον ΠΑΤΕΡΕΣ, αλλά ΠΑΤΡΙΟΙ αλλόφρονες.

Τέλος κ. Πρωθυπουργέ πράξατε το καθήκον σας. Προς οποιαδήποτε πίεση σταθείτε ακμαίος και μην παίρνετε βάρος στη συνείδησή σας και στην ψυχή σας. Γνωρίζουμε ότι οι πιέσεις που ήδη δέχεσθε ή που πρόκειται να δεχθείτε είναι πολλές και ποικίλες εν μεσω ασταθμήτων παραγόντων. Μην επιτρέψετε περαιτέρω αδικίαν και χρονοτριβήν, προς τα Άγια Γεροντάκια της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν αδελφοί και Πατέρες που διώκονται αδίκως.

Πράξατε κατά το ήθος σας και να είσθε βέβαιος ότι η Ζώσα, Έφορος του Αγίου Όρους, η Υπεραγία Θεοτόκος, θα σας ανταμείψει!

Κύριε Πρωθυπουργέ όλων των Ελλήνων, στα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς, ακόμα και επί γερμανικής κατοχής, ουδείς μοναχός ενοχλήθη ή εξεδιώχθη από το Άγιον Όρος. Άπαντες σεβάστηκαν τον λατρευτικό αυτόν τόπο. Σήμερα, το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη διακηρύσσει ότι του καταπατούνται ελευθερίες και δικαιώματα από το ξένο Τουρκικό Κράτος... Εμείς θα επιτρέψουμε τα ίδια και χειρότερα στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου;

Υ.Γ. (α): Είμαι εις την διάθεσίν σας δια πάσα διευκρίνησιν και περαιτέρω πληροφορία.

Υ.Γ. (β): Επιφυλασσόμεθα επί των απανθρώπων συμβάντων στην Ι.Μ.Ε. για κοινοποίηση στον Ελληνικό και ξένο τύπο, καθώς και τα διεθνή Μ.Μ.Ε.

Μετά τιμής,

Αθανάσιος Νικ. Παπαγεωργίου

Ιατρός – Χειρουργός

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόεδρος του Συλλόγου

«Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», Παιανίας

Τηλ.: 210- 6642641

Κιν.: 6937024386

Εκπρόσωπος όλων των Συλλόγων που ακολουθούν:

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

1) «’Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»-ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ-

ΠΑΙΑΝΙΑΣ

2) «Ε Λ Κ Ι Σ», Αθηνών

3) «Π Ο Σ Ε Ο Π», Αθηνών

4)«ΠΑΝΚΡΗΤΙΟΣ» Υποστηρικτών Ελληνικών και Χριστιανικών Ιδεών.

5) Ι Ν Κ Α

6) Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας, Κομοτηνή

7)Ελευθέρων Πατριωτών Βοστίτσας,

«ο Παπουλάκος», Αίγιο

8) «Παλλαϊκή Ένωση Αχαιών», για την Πίστη και την Ελευθερία

9) «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Κορωπί

10) Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Επιστημόνων

11) «Πύρινη Ρομφαία του Πανορμίτη»

12) «Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής»

13) «Άγιος Βασίλειος», Θεσσαλονίκης

14) «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς», Χαλκίδος

15) «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», Αλεξανδρουπόλεως

16) «Φάρος», Αγίας Βαρβάρας

17) «Μιθριδάτης»,

Καλλιθέας

18) «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», Καβάλας

19) «Άγιος Γεδεών», Λαρίσης

20) «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», Θεσσαλονίκης

21) «Φρουροί της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως», Ωλένης

22) «Ο Λυτρωτής», Αθηνών

ΧΡ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

23) Χαλκίδος

24) Ευαγγελισμού της

Θεοτόκου και

Αγίου Δημητρίου, Καβάλας

25) Θεσσαλονίκης

26) Αθηνών

27) Θεσσαλονίκης

(Θέρμης)

28) Θεσσαλονίκης

(Εύοσμος)